Haberler

Peygamber Sevgisi Salonlara Sığmadı

Tekkeköy Belediyesi’nin Hazreti Muhammed’in 1444. doğum yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği kutlu doğum programı büyük ilgi gördü.

Tekkeköy Belediyesi'nin Hazreti Muhammed'in 1444. doğum yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği kutlu doğum programı büyük ilgi gördü.

Tekkeköy Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu'nda yapılan, "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temalı kutlu doğum programına Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güngör, Tekkeköy belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kamu kurum müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ilçede görev yapan müezzin, imam ve hocalar ile çok sayıda vatandaş katıldı. İlginin yoğun olduğu programda peygamber sevgisi yüreklere sığmadığı gibi salona da sığmadı, salon doldu taştı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi grubu ve semazen gösterisi ile devam etti. Ardından ilahiyatçı Doç. Dr. Metin Yılmaz'ın "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temalı kutlu doğum konferansı ile devam etti. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hayatından kesitlerin yer aldığı konferansta dinleyiciler duygulu anlar yaşadı.

"Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temalı kutlu doğum programı açılış konuşmasını Yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifinin 1444. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sallallahü aleyhi sellem) dünyaya teşrifi cahiliye dönemi karanlığında boğulan, yok olan insanlığın yeniden aydınlanması, dirilişi ile kardeşliğin pekişmesine vesile olmuştur. Peygamber efendimiz yaşamı süresince bütün insanlığa kucak açarak, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatında sergilemiş ve tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamıştır. Onun üstün şahsiyeti ve ahlakı bütün insanlığa örnektir. Bu yıl kutlu doğumun teması olan 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' çerçevesinde tüm İslam aleminin birlik ve beraberlik içinde, peygamberin hayatını örnek alarak, rehber edinerek, saygı, sevgi ile ahlaki değerler çerçevesinde yaşaması dileklerimle Kutlu doğum haftasının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Togar Ak Parti Tekkeköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title