Haberler

Peygamber Sevdalıları Platformu İsrail'i Protesto Etti

Peygamber Sevdalıları Platformu, İsrail’in Filistin halkına ve Gazze’ye yaptığı saldırıları protesto etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu, İsrail'in Filistin halkına ve Gazze'ye yaptığı saldırıları protesto etti.

Balıklı Parkı'nda toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, sloganlar atarak İsrail'in Filistin'e yönelik yapmış olduğu saldırıları kınadı. Tekbirler getiren platform üyeleri, Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra basın açıklaması yaptı. Peygamber Sevdalıları Platformu adına basın açıklamasını gerçekleştiren Mehmet Nakşi Erat, Gazze'ye son günlerde yapılan saldırılar sonrasında şehit sayısının 180'i geçtiğini ve bin 500'e yakın yaralının olduğunu belirtti. İsrail Devleti'nin geçen Ramazan ayında da benzer saldırılar gerçekleştirdiğini hatırlatan Erat, "Siyonist İsrail, geçen Ramazan ayında da yine bu vahşeti sergilemişti. Bizim aramıza suni sınırlar çekmiş, mayınlar döşemişler. Elimizden fazla bir şey gelmiyor. Belki fiziki olarak gidip Filistin'deki kardeşlerimize yardımda bulunamıyoruz ama elimizdeki dua ve beddua silahlarımızı kullanıyoruz. Ümmet coğrafyası parça parça edilmiş. İnsanların İslam beldeleri arasında rahatça dolaşmalarına imkan verilmiyor. Ortada siyonizme hizmet eden uluslararası küresel bir sistem var" dedi.

'Eğer Filistin düşerse İslam ümmeti yalnız kalır' diyen Erat, "Filistinli kardeşlerimizin direnişi ve orada şehit olan kardeşlerimizin mücadeleleri son derece anlamlıdır" ifadelerini kullandı.

Karşılarında Ramazan ayını cehenneme çevirmekten haz alan bir İsrail devletinin var olduğunu aktaran Erat, "Ninniler ile uyutulması gereken yavrularımız bugün dünyanın gözü önünde kurşunlar ile susturuluyorsa burada denilecek tek söz Cemil Meriç'in diliyle 'Zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur' sözüdür. Filistin meselesi ümmet meselesidir" şeklinde konuştu.

Tekbirler getiren ve sloganlar atan grup olaysız bir şekilde dağıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filistin İsrail Gazze Yerel Haberler

title