Haberler

Petrolde Adil Fiyat 80 Dolar"

Hollanda kamu bankası ABN AMRO, petrol fiyatlarının varil başına 80 dolar olmasının hem üreticiler hem de tüketiciler için adil olacağını fakat bu fiyat seviyesine ulaşmanın zaman alacağını bildirdi.

Hollanda kamu bankası ABN AMRO, petrol fiyatlarının varil başına 80 dolar olmasının hem üreticiler hem de tüketiciler için adil olacağını fakat bu fiyat seviyesine ulaşmanın zaman alacağını bildirdi.

ABN AMRO'nun "Mart ayı Enerji Görünümü - İstikrar için Arayış" adlı raporunda, brent türü ham petrolün varil başına fiyatının, 13 Ocak'ta 2009'ün mart ayından beri en düşük seviyesine gerilediğini, son 1,5 ayda fiyatların yüzde 35 artarak varil başına 60 dolara çıktığını belirtti.

Fiyatlardaki bu toparlanmayı kısa dönemde kar yapmayı hedefleyen spekülatif eğilimlere, stok yapma amacı ile oluşan talep artışına ve özellikle Avrupa Birliği'ndeki ekonomik düzelmeye bağlayan ABN AMRO, ABD'de azalan petrol kuyularını ve iptal edilen yüksek maliyetli projeleri de neden olarak gösterdi.

Banka, petrol piyasalarındaki arz-talep dengesinin 2015'in ikinci yarısından önce gerçekleşmeyeceğinin altını çizerken, bunun nedenleri olarak, arz fazlasını, ABD'de ham petrol üretimindeki artışın devam etmesini ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) üretim miktarının değişmemesini gösterdi.

Talebin azalması, ekonomik verilerin düşük gelmesi ve petrol üretiminin beklentilerin üzerinde olması durumunda petrol fiyatlarının aşağı yönlü baskı ile birkaç ayda varil başına 40-45 dolar seviyesine inebileceği uyarısında bulunan ABN AMRO, petrol fiyatlarının 2015 için varil başına 60 dolar, 2016 için ise 75 dolar olacağını öngördü.

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Hollanda Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title