Haberler

Mahkeme Petrol Ofisi'nin İhale Yasağını Kaldırdı

Güncelleme:

Petrol Ofisi A.Ş. ve bağlı ortaklıklarına 2009'da verilen 1 yıl kamu ihalelerine katılma yasağından kalan 237 günün "Bakan oluru" ile kaldırılmasına karar verildi.

RESMEN İLAN EDİLDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararda, Petrol Ofisi A.Ş. ile bağlı ortaklıkları hakkında, mücbir sebep göstermeksizin sözleşme hükümlerine uygun taahhüdünü yerine getirmediğinden, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nun 26. maddesi gereğince 1 yıl süreyle bütün kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılmaktan yasaklanmasına ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın kararının, 21 Nisan 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

MAHKEME KARARI İLE OLDU

Petrol Ofisi AŞ tarafından Bakanlık aleyhine Ankara 12. İdare Mahkemesi'ne açılan davada verilen "yürütmenin durdurulması" kararı doğrultusunda, "yasaklama kararı"nın Bakanlıkça 17 Temmuz 2009'da kaldırıldığı ifade edilerek, bu kararın da 26 Ağustos 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığı kaydedildi.

BAKANLIK TEMYİZE GÖTÜRMÜŞTÜ

Ankara 12. İdare Mahkemesi'nin, daha sonra "dava konusu işlemin iptaline" karar vermesi üzerine, bunun Bakanlık tarafından temyiz edildiğine yer verilen kararda, başvuruyu görüşen Danıştay 13. Dairesi'nin 24 Mart 2014 tarihli kararıyla Ankara 12. İdare Mahkemesi'nin kararının bozulmasına karar verdiği bildirildi.

KARARIN GEREKÇESİ

Danıştay 13. Dairesinin, davacıların kararın düzeltilmesi istemini de 9 Şubat 2015'te reddettiği, Ankara 12. İdare Mahkemesi'nde yapılan yeniden inceleme neticesinde "dava konusu işlemin iptaline" karar verildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Petrol Ofisi A.Ş. ile şirket sermayesinin yarısından fazla hissesine sahip ortağı Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. ve Petrol Ofisi A.Ş.'nin sermayesinin yarısından fazla hisselerine sahip bulunduğu Petrol Ofisi Arama Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Petrol Ofisi Akdeniz Rafinerisi Sanayi ve Ticaret A.Ş., Petrol Ofisi Gaz İletim A.Ş., Petrol Ofisi Alternatif Yakıtlar Toptan Satış A.Ş., Erk Petrol Yatırımları A.Ş., Po Petrofinance N.V., Petrol Ofisi Gürcistan Ltd. Şti, Kıbrıs Türk Petrolleri Ltd. ve Po Oil Financing Ltd.'nin, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nun 26. maddesi hükmü gereğince 1 yıl süreyle bütün kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılmaktan yasaklanması kararının kalan süre olan 237 gün için tesis edilen yasaklama kararının kaldırılmasına 23.06.2015 tarih ve 134 sayılı bakan oluru ile karar verilmiştir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Petrol Ofisi Danıştay Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (25)

Tatlı dilliMobil-IOS:

AKP yurdu sattı çaldı berbat etti nerede Türk halkı kalkın ayağa yeter artık AKP nin egemenliği defol git

68
73
yanıtYanıtla
salakooooo geliyorrmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

yahu erdogann kotu olasaydi israil bizimle dost olurdu kekolarrrr

49
23
yanıtYanıtla
diyarbakirlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kürt olmaktan utanıyorum. Hdp pkk pyd def olun gidin .Amerikan yalakalari

36
28
yanıtYanıtla
bilgemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Buraya yazan Kendini türk sayan akp düşmani cahiller veya kötü niyetliler bir defadüşünün gezi olaylarindan bir hafta önce ekonomi nedurumda idi gezi olylarindansonra türkiye Ne oldu girn internete bakin ve türkiyeyi kimler hangi güçler batirmak istiyor Õzellikle şu erdoğan ve akp gitsinde türkiye batarsa batsin diyen iğrenç yaratiklar kime hizmet Bey ni anlasin.

13
46
yanıtYanıtla
ACI BIBER...mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu gibi Kapitalist bati uşaklarinin atigi her gol en cok buna sevinen zavalilara girmektedir. Ne yazik ak partiye verilen her zarar sanki sadece ak partiye verilmiş gibi algiliyan cahiler tc hükümetine verilen her zarar bu devletde yaşayan her ferde verildigini bir anlayabilseler.

36
23
yanıtYanıtla
KaanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Memleket aleyhine hersey yapan bu zata kaldı yine meydan. Aydın Doğan senden nefret ediyoruz

27
10
yanıtYanıtla
AKP Mobil-IOS:

AKP başka yok

16
20
yanıtYanıtla
hunharca yasin börümobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ulan şu aydın doğan ajanini bir türlü halletmediler ya yuh akp

25
7
yanıtYanıtla
biz adam olmayizmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Almayin su adamin petrolunu benzinini dinimizle dalga geciyo kufur ediyo kanallarinda da izlemeyin su zenginlestirmeyin be

21
9
yanıtYanıtla
NiyaziMobil-IOS:

AKP olmasa hala çay kuyruğunda bekliyordun seni gidi seni yemezler

18
10
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title