Haberler

Petrol Meclisi, Yağ Üretim ve Atık Yağ Tesislerine 'Denetim' İstedi

TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi Yağ Üretim ve Atık Yağ Tesislerine "Denetim' İstedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi yağ üretim ve atık yağ tesislerine "denetim' istedi.

Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi, Ankara'da TOBB Birlik Merkezi'nde toplandı. TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi toplantısında, 10 numara yağ adı altında gerçekleştirilen kaçak ve sahte akaryakıt faaliyetlerinin önlenmesinin, vergi kaybı ve çevre kirliliğinin engellenmesi açısından önemi vurgulandı. 10 numara yağ sorununun çözümü için, tecil/terkin kapsamındaki yağlama yağları ve müstahzarların ÖTV'sinin motorin ile eşdeğer düzeye getirilmesi gerektiğine işaret eden sektör temsilcileri, yağ tesislerine yönelik acil düzenleme ve denetim yapılmasını talep etti.

Meclis üyeleri ayrıca, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Üyeler, Kanun üzerinde yapılması planlanan değişiklikler konusunda meclis olarak bir süredir çalışıldığını hatırlatarak, önerilerinin günün ihtiyaçları ve Bakanlığın çalışmaları doğrultusunda yeniden şekillendirilerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na iletilmesine karar verdi.(ANKA)

(EBR/ES/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title