Haberler

Petrol-İş Heyetinden Milletvekillerine Ziyaret

Güncelleme:

TP'nin küçülmesi ve özelleştirme kapsamına alınması nedeniyle Petrol-İş Sendikası yöneticileri, bölge milletvekillerini ziyaret etti.

TP için destek istediler

Türkiye Petrolleri'nin (TP) küçülmesi ve zayıflamasına yol açacak uygulamalara karşı Petrol-İş'in tavrını ortaya koymak ve destek talebinde bulunmak üzere TP'nin faaliyet gösterdiği Adıyaman, Batman ve Kırklareli AKP milletvekillerini ziyaret etti.

Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreter Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreter Turgut Düşova ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, Batman Şube Başkanı Şeyhmus Kaygusuz, Adıyaman Şube Başkanı Ali Tirpan ve Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz'dan oluşan Petrol-İş heyeti, Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ve Kırklareli Milletvekili Sadettin Mim Solmaz'ı TBMM'deki makamlarında ziyaret etti.

"FAALİYETLERİN TPIC'E DEVREDİLMESİ YANLIŞ"

Ziyaret sırasında, TP Adıyaman, Batman ve Trakya Bölge Müdürlükleri bünyesindeki sahalarda sürdürülen kuyu tamamlama ve sondaj faaliyetleri ile Ankara Genel Müdürlük'te yürütülen sismik faaliyetler ve workover işlerinin kurum dışında ve proje bazlı olarak TPIC'e devredilmesi uygulamasına karşı hazırlanan dosya milletvekillerine sunuldu.

Ziyarette Petrol-İş heyeti, bu faaliyetlerin TP bünyesinden çıkarılmasının bölge ekonomisini, istihdamını ve halkını olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

"ÖZELLEŞTİRMENİN ÖNÜNÜ AÇACAK"

Ayrıca, bu adımın ülkemizde 1954 yılından bu yana kamu yararı ve ülke ekonomisi için faaliyet gösteren TP'nin küçültülmesi ve zayıflatılması anlamına geleceği belirtildi.

Söz konusu işlerin devredilmesinin, TP'nin özelleştirilmesinin de önünü açacağının altı çizildi.

Ziyarette, bölge milletvekillerinden söz konusu uygulamalara ve halkın uğrayacağı zarara karşı hassasiyet gösterilmesi istendi ve destek talebinde bulunuldu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title