Haberler

Petrol Fiyatlarının Kaderi Perşembe Günü Çizilecek

Güncelleme:

Petrol fiyatlarının kaderi perşembe günü gerçekleşecek OPEC toplantısıyla değişebilir. Viyana'da bir araya gelecek OPEC liderleri, düşen petrol fiyatlarının önüne geçmek için atılacak adımları bu toplantıda konuşacak. Son dört yılın en düşük seviyelerine gerileyen petrol fiyatları nedeniyle, bu toplantı son yılların en önemli OPEC zirvesi olarak görülüyor.

Toplantıyla ilgili beklentiler farklı. Bazı analistler günde 1 milyon varil kesintinin bile petrol fiyatlarını yeniden yükseltmeye yetmeyeceğine işaret ederken, genel beklenti üretimde az bir kesintiye gidileceği yönünde. Goldman Sachs bankasının analistlerinden Damien Courvalin, son geçtiği notta OPEC'ten "az bir kesinti" beklediğini yazdı.

Courvalin, "ABD'nin kaya petrolü üretiminin ardından OPEC'in petrol fiyatlarındaki düşüşle ilgili sorumluluk üstlenmek istediğini biliyoruz" dedi. OPEC, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü olarak biliniyor ve petrol fiyatlarını belirleyen 12 üyesi var. Bu üyeler, Suudi Arabistan, İran, Irak, Kuveyt, Venezuela, Katar, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Nijerya ve Angola. Uzmanlar, OPEC'in petrol fiyatlarının gidişatını değiştirecek bir karar almaması durumunda, güvenirliğinin sorgulanacağına işaret ediyor.

YÜZDE 30'DAN FAZLA DEĞER KAYBETTİ

Brent petrol yaz başından bu yana yüzde 30'un üzerinde değer kaybetti ve Haziran ortalarındaki 105 dolardan 80 dolar seviyesine geriledi. Petrolün düşmesinde ABD'deki kaya petrolü üretiminin artması, ekonomik durgunluk yaşayan Avrupa ve Asya'dan gelen talebin azalması ve arz fazlasının etkisi büyük.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Viyana Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (11)

zammmmobilWeb@haberler.com:

Petrol fiyatları yuzde 40 düştü bizde yüzde 5 Bir tersini düşünü yüzde 40 artsa bizde acaba kaç arta

25
0
yanıtYanıtla
mert mertMobil-ANDROID:

oyum milliyetciye cumhuriyetciye yada dinciye yada zümreciye değil oyumu ancak ve ancak benzini mazotu ucuzlatana salak salak muhabbetler yerine ekonomiden bahsedenlere verecem kim benzini 2 tl yaparsa oyum onundur yeter ya valla yeter lanet olsun yahudi mahudi yada gavur olsun isterse kim yaparsa oyum onundur yıllardır uyutup duruyorlar bizi şerefsizler

11
1
yanıtYanıtla
KEL:

Zaten Türkiye nin önümüzdeki sene ekonomisinin zor olacağını belirtmişler, bunun böyle olacağını aylar önce söyleyenler vardı, bende söylemiştim. Allah garibanı korusun. Ekonomik krizde belki şatolar satılır ve kim yok pahasına bunlara talip olur ve alır? Bilin bakalım!

8
2
yanıtYanıtla
opec:

türkiye de zaten `-65 fazla veriyorum depremden dolayı , he deprem ha. . ecevit 1 yıllık demiş, 12yıl geçti, kime yaradığı belli. ye ye bitmezo kadar yüz kalmamış ki vatandaşa bir de petrol 40 düştü, pompa 30 kuruş, gözünüze dursun, acı acı çıkış yiyenlerden

6
0
yanıtYanıtla
haki şenMobil-ANDROID:

zammm: en %80 olur.

5
0
yanıtYanıtla
Raşit(Bey):

He nasılsa vatandaş için çok önemli değil zaten yüzde 33 indirim olmuş onu yansıtmadılar aradaki karı ceplerine attılar. Daha indirim olsa 3 5 kuruş daha bi cüzi indirim yaparlar yani indirimi yansıtmazlar. Onun için sade vatandaşı çok da ilgilendirmez. Ama indirim olursa vatandaşa pahalıya satıp indirimi cebe indirecek olan şirletler için iyi tabi.

4
0
yanıtYanıtla
Güney doğumobilWeb@haberler.com:

İnsanları sömürmem meziyet olmuş Bırakın artık insanlar biraz ailesini gezdirsin, evini ısıtsın, boşa verdikleri yakıt parası ile çocuklarına yiyecek giyecek alsın, borcunu ödedin. Toplumsal cinnet geçirmek üzere insanlar yeter artık.

4
0
yanıtYanıtla
salih:

iyimser olmanın kime ne zararı var, bilin bakalım.

3
0
yanıtYanıtla
benim arba e vergi 5 yakıt tuketıyo:

YETER ARTIKK HALK UYANMIYOR AMA BİZZ HAYIRR DÜŞSÜN ARTIK BUU FİYAT BU KADAR VERGİ OLURMU

0
0
yanıtYanıtla
TarafsızMobil-ANDROID:

bence akaryakıt türkiye de çok ucuz.. şikayet ediyorsanız satın almayın kardeşim arabanızı.. herkes şikayet ediyo ama araba sayısı nüfusa yaklaştı.. keşke litresi 50 lira olsada trafik bi rahatlasa...

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title