Haberler

"Petrol Fiyatları Uçak Biletlerini Etkileyebilir"

Güncelleme:

Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, petrol fiyatlarında bir düşüş olduğunu, söyledi.

Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, petrol fiyatlarında bir düşüş olduğunu, fiyatlar bu şekilde kalmaya devam ederse bilet fiyatlarının da düşebileceğini belirtti.

Schwaiger, Antalya'da SunExpress Plaza'da düzenlenen basın toplantısında 25'nci yılını kutlayan SunExpress'in bir önceki yıla göre yüzde 15 büyüyerek 1 milyar 25 milyon avroluk ciroya ulaştığını söyledi.

Geçen yıl 7 milyon 300 bin yolcu taşıdıklarını, doluluk oranının yüzde 85 olarak gerçekleştiğini anlatan Schwaiger, 2017 yılında 10 milyon yolcuya ulaşmak istediklerini bildirdi. Schwaiger, değişen tüketici tercihlerine uyum sağlayarak hedefe doğru ilerlediklerini dile getirdi.

Müşterinin en düşük bilet fiyatına ulaşmak istediğini ve kendilerinin de bu doğrultuda en cazip, en düşük bilet fiyatını müşteriye sunduklarını belirten Schwaiger, "Petrol fiyatlarında yaşanan çok büyük düşüş var ama havayollarındaki maliyetlerin de düşmesi beklenemez. Hemen bir yansıması olmasını bekleyemeyiz. Fakat petrol fiyatları bu şekilde kalmaya devam ederse bilet fiyatlarının da düşmesini bekleyebiliriz" dedi.

SunExpress'in son 3 yılda sağlıklı ve başarılı bir büyüme gerçekleştirdiğini ve Türkiye'nin satışlarda en büyük 50 şirketi arasına girdiğini vurgulayan Paul Schwaiger, "Böylesine güçlü bir büyümenin arkasında 25 ülkeden 3 bin 400 çalışanımız ve tabi ki ana ortaklarımız olan Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın bilgi birikimi ve desteği var" diye konuştu.

Schwaiger, SunExpress'in Türkiye'ye turist getirmenin yanı sıra başka hava yolları adına uçak işletme işlevi olduğunu bildirdi. Bu doğrultuda Anadolu Jet ile işbirliği içinde olduklarını, onların filosunu işlettiklerini belirten Schwaiger, pilotlardan teknikere ve kabin memurlarına hizmetin kendilerince verildiğini söyledi. Schwaiger, bu yıl ise Anadolu Jet'in 29 uçağını uçuracaklarını kaydetti.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu da bu yıl İzmir ve Antalya'dan 16 yeni noktaya daha uçmaya başlayacaklarını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Hava Yolları Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title