Haberler

Petrol Devinin Müthiş Kârı

Güncelleme:

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden birisi olan BP, 2014'ün son çeyreğinde 2.2 milyar dolar ile beklentilerin üzerinde kâr açıkladı.

Petrol devi BP geçen yılın son çeyreğinde 2.2 milyar dolar ile beklentilerin üzerinde kâr açıklarken, hissedarı olduğu Rus petrol devi Rosneft üzerinden elde ettiği 470 milyon dolarlık kâr son çeyrek sonuçlarında etkili oldu.

DÜŞÜK PETROL YARADI

BP petrol fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak varlıklarının değerinde görülen kayıplar nedeniyle 3.6 milyar dolarlık maliyetle karşı karşıya kalırken, düşük petrol fiyatları nedeniyle harcamalarını da aşağı çekti.

BEKLENENİN ÜZERİNDE KÂR

Analistler BP'nin son çeyrek kârının 1.5 milyar dolar olarak açıklanmasını bekliyorlardı.
BP 2014'te 22.9 milyar dolar seviyesinde olan sermaye harcamalarını 2015 için 20 milyar dolara düşürdüğünü de açıkladı. BP çeyreklik temettü tutarını ise hisse başına 10 sent seviyesinde tuttu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

gerçekmobilWeb@haberler.com:

Opet shell bp total poas lukoil bu şirşirketlerrin hepsi dış ulkelerin gucu ve bizlerde bunlardan yakit aldikca onlar gucleniyor yerli sirketleri tercih edin ulkemiz kazansin

21
1
yanıtYanıtla
Faruk:

Halkını yabancı şirketlere sömürten önemli devlet kuruluşlarını yabancılara ucuza satan bir hükümet. . akp hükümeti. . . Türkiye tarihinin en büyük hainliğini yaşıyoruz ama halen farkına varamayanlar var

5
12
yanıtYanıtla
MEHMET FERHAT:

durmak yok pompaya devam. . .

14
1
yanıtYanıtla
kimsenMobil-ANDROID:

O PARA ONUN DEGILKI ESAS SAHIBI MILLETIN

1
6
yanıtYanıtla
Mehmet MOMİLİS:

Kuzey ırak abat oldu bizim ucuz petrolden. Ey hükümet sen beni hep soyuyorsun vergi adı altında, öyle veya böyle. Senden hakkımı İlahi hesap gününde alacağım.

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title