Haberler

Petrol, Dev İngiliz Enerji Şirketi BP'yi Resmen Eritti

Güncelleme:

Petroldeki düşüş, enerji sektöründe dev yaralar açmaya devam ediyor. İngiliz enerji devi 2015 dördüncü çeyrek ve 2015 yılına dair rakamlarını açıkladı. BP, 2014 yılında ise 3,78 milyar dolar net kâr açıklamıştı.

DÖRDÜNCÜ ÇEYREKTE YÜZDE 91 ZARAR

Şirketin 2015'in son çeyreğinde 2,6 milyar dolar zarar ettiği ve kârının yüzde 91 oranında azaldığı belirtildi. Şirketin son çeyrekteki zararında petrole ek olarak devam eden bakım projelerinin ve yeniden yapılanma adımlarının da etkisi olduğu ifade edildi. Şirketin dördüncü çeyrek geliri 196 milyon dolara geriledi. Geçen yılın aynı döneminde 2,2 milyar dolar gelir açıklamıştı. BP'den yapılan açıklamada, "Şirket bilançosundaki aşağı yönlü hareket büyük ölçüde petroldeki sert düşüşten kaynaklandı" denildi.

PETROL YÜZDE 75 DEĞER KAYBETTİ

AP'nin verilerine göre petrolün varil fiyatı 2014 yılının ortalarındaki zirve seviyelerden yüzde 75 değer kaybetti. Petrolün değer kaybında küresel ekonomideki yavaşlama ve doların güçlenmesi etkili oldu. Bütün bunlara ek olarak piyasadaki petrol arzı bolluğu ve OPEC ülkelerinin petrol üretimini azaltma konusundaki karşıtlığı da yine emtianın değer kaybında etkili faktörler olarak dikkat çekti.

ENERJİ SEKTÖRÜ İŞTEN ÇIKARMA İLE YANIT VERECEK

AP'nin analizinde enerji sektörünün gelir kaybına işten çıkarmalarla yanıt vermeye hazırlandığı belirtildi. Büyük çapta işten çıkarma yapacak olan şirketlerden biri de BP. BP bu yıl içinde 4 bin çalışanını işten çıkarmayı planlıyor. 2017 yılında da ek olarak 3 bin çalışan gözden çıkarılabilir.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (19)

Bu:

Bp 7 kızkardeşlerden biridir, 2015 zarar etmiş olabilir ama 120 küsür senedir kar ediyor, bu 2015 zararı devede kulak bile değil.

13
0
yanıtYanıtla
BOZKURTLAR:

Dünyanın kanını emen vampirler.

11
0
yanıtYanıtla
Aras:

Beter olun İngiliz ajanları pislikler

8
2
yanıtYanıtla
asdasd:

küfür hakaret kul hakkı özellikle kafire

yanıt0
yanıt2
ESKİ AKPLİ:

UYAN EY ÜLKEM! IRAKIN SADDAMA TESLİM EDİLDİĞİ DURUMLA AYNI DURUMU YAŞIYORUZ. O DA BASKANLIK DİYORDU AMA SONU NE OLDU HEPİMİZ GÖRDÜK. BİR İNSANA OLAN HAYRANLIGINIZ UGRUNA ÜLKENİZİ DEMOKRASINIZI SEÇEBİLİR İRADE OLMA HAKINIZI SATMAYIN. BUNLAR SON DEMLER UYANIN ARTIK

3
7
yanıtYanıtla
BEHCET:

BETER OLSUN PETROL ÇOK YUVALAR ÇOOOK ÜLKELER YAKTI PETROL ŞİRKETLERİ ÇOOOOK CANLARI SÖMÜRDÜ BU DÜNYA PETROLSÜZ DAHA HUZURLU OLUR OLMAZ OLSUN BÜTÜN EMPERYALLER VE KAHROLSUN BÜTÜN EMPERYALİSTLER

8
2
yanıtYanıtla
dar alan:

Eeeee simdiye kadar kazandiklarina saysin. Bu sirketlerin kaybi zarari kardan oluyor. Yani evdeki hesap pazara uymadi malesef. Eger ana sermayeden bir sent bile zarar etmis olsaydi hemen iflasi cekip sirketin adini degistirirlerdi. Yani kisacasi gebersinler.

6
1
yanıtYanıtla
ali:

bunuda kar ettiği yıllara saysınlar o kadar parayı kazanırken güzelde zarar edince mi zarar ettik diye ağlıyorsunuz

7
0
yanıtYanıtla
koç:

iyi zararlarının devamını dileriz

4
2
yanıtYanıtla
bu dünya ekonomistleri boş:

petrol fiyatlarının ucuz olması dünya daki yoksullukla ilgilidir eğer araba alacak parası yoksa adamın petrol nerde tükenecek araba fiyatlarını indirin millet araba alsın bakın nasıl fiyatla tekrar artar

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title