Haberler

Petrol Arama ve İşletme Ruhsatları Kararları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 1 firmaya beşer yıl süre ile altı adet petrol arama ruhsatı verirken, 1 firmanın petrol işletme ruhsatı talebini reddetti ve 2 firmanın toplam dört adet petrol arama ruhsatı almak için müracaat ettiğini duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 1 firmaya beşer yıl süre ile altı adet petrol arama ruhsatı verirken, 1 firmanın petrol işletme ruhsatı talebini reddetti ve 2 firmanın toplam dört adet petrol arama ruhsatı almak için müracaat ettiğini duyurdu.

Genel Müdürlüğün petrol arama ve işletme ruhsatlarına ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

"Petrol Hakkına Müteallik Karara" göre, Genel Müdürlük, N.V. Turkse Perenco adlı şirkete, yatırım teminatını 30 gün içerisinde iletmesi şartıyla, Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman'da sahip olduğu sahalarda beşer yıl süreyle petrol araması için altı adet ruhsat verdi.

Genel Müdürlük, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Diyarbakır ili için 1 adet petrol işletme ruhsatı verilmesine dair başvurusunu reddederken, Memba Enerji ve Madencilik A.Ş.'nin bir, Çalık Petrol Arama Üretim San. ve Tic. A.Ş.'nin ise üç petrol arama ruhsatı almak için başvurduğunu duyurdu.

Ayrıca, Delta Uluslararası Petrol İnşaat Tic. ve San Ltd. Şti'nin, Konya ve Aksaray illeri dahilinde sahip olduğu üç adet petrol arama ruhsatını, Valeura Energy B.V.'nin ise Edirne ili sınırları dahilinde sahip olduğu bir adet petrol arama ruhsatını terk ettiği bildirildi.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile Amity Oil International Pty. Ltd. Şti.'nin Tekirdağ, Kırklareli illeri sınırları dahilinde müştereken sahip bulundukları petrol arama ruhsatının süresinin ruhsat sahasında yapılan doğalgaz keşfine istinaden 2 yıl süreyle uzatılması için müracaat ettiğini duyurdu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title