Haberler

    Petrol 20 Günde Zirve Yaptı

    Ay başından bu yana yüzde 18 yükselen petrol fiyatları bu sabah hafif de olsa geriledi.

    Ay başından bu yana yüzde 18 yükselen petrol fiyatları bu sabah hafif de olsa geriledi.

    Brent petrolün varil fiyatı piyasaların açılış saatleri itibariyle yüzde 0,22 düşüşle 63,31 dolar seviyesinde bulunuyordu.

    Bu gerilemeye karşılık, petrol fiyatları bu yıl gördüğü zirve seviyelere yakın seyrediyor.

    ABD'de petrol kuyusu sayısının 2010 yılından bu yana en düşük seviyelere inmesine karşılık ülkenin ham petrol stoklarının artacağı beklentisi petrol fiyatlarını destekliyor.

    Diğer taraftan, Ortadoğu'da artan gerilim ise Suudi Arabistan'ın tarihi zirvelere yakın petrol üretiminin fiyatlarda yarattığı aşağı yönlü baskıyı telafi ediyor.

    ABD donanması dün yerel siyasi hareketler arasındaki çatışmaların yanı sıra Suudi Arabistan'ın hava harekatı düzenlediği Yemen yakınlarındaki sulara bir uçak gemisi ve krüvazör gönderdi.

    OPEC petrol sepeti

    OPEC Petrol Sepeti dün 0,02 dolar düşüşle 59,50 dolar/varil oldu.

    OPEC Haber Ajansı OPECNA'dan yapılan açıklamaya göre, OPEC tarafından referans fiyat olarak belirlenen sepet fiyatı önceki gün de 59,52 dolar/varil seviyesindeydi.

    OPEC Petrol Sepeti, Saharan Blend (Cezayir), Girassol (Angola), Oriente (Ekvador), Iran Heavy (İran), Basra Light (Irak), Kuwait Export (Kuveyt), Es Sider (Libya), Bonny Light (Nijerya), Qatar Marine (Katar), Arab Light (Suudi Arabistan), Murban (BAE) ve Merey (Venezuela) petrol fiyatlarından hesaplanıyor.

    Kaynak: Dunya.com / Ekonomi

    Suudi Arabistan Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title