Haberler

Pet Şişeyi Kutuya Koyanın Kedisine Mama Bedava…

Osmangazi Belediyesi, hem sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak, hem de geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla, ‘Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu’nu (Pugedon) hizmete soktu.

Osmangazi Belediyesi, hem sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak, hem de geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla, 'Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu'nu (Pugedon) hizmete soktu. Otomatik yemliğe atılan geri dönüşüm sayesinde sokak hayvanları karınlarını doyuracak.

Gerek sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak adına yaptığı çalışmalarla, gerekse de geri dönüşüm konusunda geliştirdiği projelerle Türkiye'ye örnek olan Osmangazi Belediyesi, iki hizmeti bir uygulamada topladı. Pugedon adı verilen ve geri dönüşüm üzerine çalışan otomatik yemlikleri, ilçenin farklı birçok noktasına yerleştirecek olan Osmangazi Belediyesi, yemliklerin ilkini Merinos Parkı'nda hizmete soktu. Güneş enerjisi ile çalışan Pugedonlar, ön yüzünde bulunan iki gözün bir tanesine teneke kola kutusu, pet şişe, soda şişesi, meyve suyu kartonu, şampuan şişesi ve deterjan bidonları gibi atıkların atılması karşılığında, alt bölmede yer alan haznelerden bir tanesine mama döküyor. Ön yüzdeki diğer göze ise şişelerde kalan su döküldüğünde alttaki diğer hazne su ile doluyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçenin farklı noktalarında 12 adet Pugedon'u hizmete sokacaklarını belirterek, "Osmangazi Belediyesi olarak hem çevremizi temiz tutmak, hem de sahipsiz hayvanların yiyecek ihtiyacını karşılamak için çevreci pugedonları ilçemizin farklı noktalarına yerleştireceğiz. Pugedonlara her atılan pet şişe karşılığında alt bölümde bulunan kaba Osmangazi Belediyesi tarafından temin edilen kuru mamalar dökülecek. Böylelikle sokaklardaki sahipsiz kedi ve köpekler yiyecek bulmak için etraftaki çöpleri karıştırmadan pugedonlardaki mamalar ile karınlarını doyuracak. Sokak hayvanları hangi bölgelerde yoğun ise o noktalara pugedonları yerleştireceğiz. Hem çevre açısından hem de sahipsiz hayvanların aç kalmamaları açısından önemli bir uygulama" diye konuştu.

Merinos Parkı'nda hizmete sokulan pugedona ilk pet şişeyi atarak çalıştıran Başkan Dündar, çevredeki çocuklara da pugedonların nasıl çalıştığı konusunda bilgi vererek, bundan sonra geri dönüşüm atıklarını pugedonlara atmalarını istedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Belediyesi Türkiye Merinos Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title