Haberler

Pet Şişelerden Kuşlara 'Toplu Konut'

Manavgat ilçesinde pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atan Akdeniz Bölgesi Yabancı Dostluk Dayanışma ve İletişim Derneği üyeleri "Kuşlara Toplu Konut" adı altında gerçekleştirdikleri çalışma ile pet şişelerden 100 yuva ve yemlik yaptı.

Manavgat ilçesinde pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atan Akdeniz Bölgesi Yabancı Dostluk Dayanışma ve İletişim Derneği üyeleri "Kuşlara Toplu Konut" adı altında gerçekleştirdikleri çalışma ile pet şişelerden 100 yuva ve yemlik yaptı. Yapılan yuvalar evlerin balkonları, çatıları ve bahçelerine yerleştirildi.

Akdeniz Bölgesi Yabancı Dostluk Dayanışma ve İletişim Derneği proje sorumlusu E. Ezgi Bahçealtı, doğada 400 yılda yok olan pet şişelerden yemlik ve yuva yaparak doğayı korumaya çalıştıklarını söyledi. Bahçealtı, atıkların tekrar kullanılır hale gelmesini istediklerini belirterek "kuşları yuvalandırmak amacıyla projeyi hayata geçirdik.Bu projeyi yaparken bir taşla iki kuş vuralım istedik. Doğada 400 yılda yok olabilen pet şişelerden yuva yaparak geri dönüşümün önemini anlatmak amacıyla kuşlara 100 civarında yuva yemlik yaptık" dedi.

"İSRAFI ÖNLÜYORUZ"

Kuşlara yaptıkları yuvalarla ekmek israfının da önüne geçtiklerini kaydeden Bahçealtı, şöyle konuştu: "Evlerinin etrafından kuş yuvası ve yemliği bulunan vatandaşlar fazla olan ekmekleri çöpe atmak yerine kuşların yemesi amacıyla yuvalara bırakıyor. Bu şekilde fazla ekmekler kuşlara yem oluyor. İsrafın önüne geçmiş oluyoruz"

Bahçealtı, kağıt havlu rulolarını reçele batırdıktan sonra buğdaya buladıklarını anlatarak, "Bunları balkon ve ev çatılarına bıraktık. Hem kuşların karnı doyacak hem de kuş cıvıltılarını daha yakından dinleyebileceksiniz" dedi.

Akdeniz Bölgesi Yabancı Dostluk Dayanışma ve İletişim Derneği üyeleri, daha önce "Manavgat Sokak Kedileri Evleniyor" ve lösemili çocuklar için "Bir Çorap Bir Bebek Bir Gülücük", görme engelliler için "Kitaplar Konuşsun" etkinliği ile örnek çalışmalara imza atmışlardı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Manavgat Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title