Haberler

Peşmerge, Musul'da 1250 Sivili Vurdu Mu?

Güncelleme:

Peşmerge'nin Musul'da aralarında Türkmenlerin de olduğu 1250 sivili öldürdüğü iddiaları sosyal medyada tepki çekti. Peşmerge "İddialar doğru değil" dedi.

Peşmerge'nin Musul'da klorin yüklü tankeri vurduğu ve aralarında Türkmenlerin de olduğu 1250 sivilin öldüğü iddiaları sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver ise, "Peşmergenin ateşi sonucu Musul'da yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği" yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

"SİVİLLERİN YAŞADIĞI YERLER KESİNLİKLE BOMBALANMAYACAK TALİMATINI VERDİK"

Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bakanlık olarak güçlerimize, sivillerin yaşadığı yerler kesinlikle bombalanmayacak talimatını verdik. Sadece teyit edilen IŞİD'in askeri merkezleri ve militanların saklandığı yerler vurulacak. Peşmergenin operasyonlarında bugüne kadar yerel halk zarar görmedi. Musul'da sivillerini vurulduğu iddiaları, Peşmergeyi lekelemeye yöneliktir" dedi.

Yaver, Peşmergenin, 12 kilometre Musul'un kuzeyine konuşlandığını ancak yerel halkın zarar görmemesi için şu ana kadar IŞİD hedeflerini vurmadığını söyledi.

1250 SİVİLİN HAYATINI KAYBETTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Bazı basın organlarında çıkan haberlerde Peşmergenin klorin gazı yüklü tankeri vurması ya da kimyasal silahla gerçekleştirdiği saldırıda Musul'da arasında Türkmenlerin de olduğu bin 250 sivilin öldüğü iddia edilmişti. Terör örgütü IŞİD de sosyal medya aracılığıyla yayımladığı fotoğraflarda, Peşmergenin bombardımanı sonucu Musul'da onlarca sivilin hayatını kaybettiğini iddia etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Musul Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (66)

musul kerkuk Turk sehri olarak anilir.Mobil-ANDROID:

yuz yillardir boyledir.ama sahip cikmazsaniz olaca bu.

93
41
yanıtYanıtla
harry:

pesmerge bilsinki yaptiklarinin bedelini odeyecektir

45
37
yanıtYanıtla
DiyarbakırmobilWeb@haberler.com:

Kim işit liyse Allah belasını versin kim iş - it köpeklerinide savunuyorsa dinle alakaları yoktur kurban olsun islamiyete de Allah a da Müslüman lıkta yoktur eli Silahsız insanları Öldürmek katlet mek Kadınlara tecavüz etmek ırza Geçmek bu sapkınlık lar islâmiyet de yoktur kendi kendileri ne fetvalar çıkartıp camileri türbeleri bombalıyor lar bir Müslüman bunları yapmaz bunu ancak siyonist İsrail Köpekleri yapar kahrolsun zalim siyonist İsrail Köpekleri iş-it Köpekleri cehennem de cayır cayır yanacaklar hiç Şüphe siz Allah ın izniyle

38
8
yanıtYanıtla
Kurdi:

peşmergeyi iitibarsızlaştırmak isteyenlerin uydurduğu bir haber

21
25
yanıtYanıtla
xc:

katletmişlerdir bunlardan herşey beklenir çünkü bunların adı kürt

17
26
yanıtYanıtla
işid:

evet dogru allah o pesmergeyı kahru perısan etsın abd köpeklerı

11
30
yanıtYanıtla
vanlyymobilWeb@haberler.com:

irkcilik yapan mhpli fasistler size bir iki sorum olacak.ama kufur etmeyin cunku gercekkeri sormak hakkimdir. okuyun..ve hayatinizda ilk defa adam olup ve fasistlik yapmayip cevaplayin 1.kurtleri neden bu kadar cok kiskaniyorsunuz.2.kurtlerden neden bu kadar korkuyor ve bu korku hayatinizin kabusu olmus ve kabus gibi ustunuze cokmustur.3.hayatiniz neden hep fasistlikle yalanla dolanla kufur etmekle gecer.4. kurtler neden en buyuk fobi niz haline gelmis ve kanı hobi haline getirmissiniz.5.kurtler dunyada en sevilen halki oldugu ve butun dunya kurtlere sempati duyarken siz neden kanciklik yapip kurtlerden nefret ediyo ve is iti kendinize yoldas etmissiniz.6.bu ulkede mhpli fasistlerin oldugu gibi butun dunya ulkelerinde size benzer mahlukar saygisiz seviyesiz oldugu asikar ve sevilmez kisiliksizliginizi ortpas edip zeytin yagi gibi uste cukmaktasiniz.7.basta turkiye olup irak suriye ve iranda kurtlerin kazanimlari ve basarilari ozellikle kobanide sizin is ite destek verdigini ve buna ragmen yinede kurt halki bu ceteleri hepsini gebertigini dunya alem tarafindan ayakta alkislanirken siz fasistler neden mum gibi eriyip kahr oluyorsunuz.8.herkes gercegi gorup kurtlere hak verirken sizin kafaniz niye basmiyo..lutfen hayatinizda ilk defa egri oturup adam gibi dogru cevap verin.

13
26
yanıtYanıtla
dörtyoll:

kürtlerden her türlü yamyamlık beklenir

16
23
yanıtYanıtla
sunday:

BU PESMERGELERDEN HER SEY BEKLENIR

19
20
yanıtYanıtla
ekradmobilWeb@haberler.com:

peşmerge kafir ve zalim işite karşı savaşıyor kürd olan peşmergeler inançlı ve namuslu isandır kesinlikle peşmerge sivile karışmaz onlara iftira atmayın

28
9
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title