Haberler

Peşmergeler Mardin'de Sevgi Gösterileriyle Karşılandı

Güncelleme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Suriye 'nin Kobani kentine gönderdiği ağır silahlı Peşmergelerin konvoyu Mardin'in Nusaybin ilçesine ulaştı. Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapan konvoya, izlediği güzergah boyunca Türk zırhlı araçları eşlik ediyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST DÜZEYDE

IKBY tarafından Kobani'ye gönderilen ve Irak'ın Erbil kentinden hareket eden ağır silahlı Peşmerge güçleri, Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinin ardından Mardin'in Nusaybin ilçesine geldi. Polis ve jandarma ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri altında Nusaybin'e ulaşan Peşmerge güçlerine, geçişleri esnasında yol kenarında bulunan vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

38 ARAÇLIK KONVOY

Biri ambulans 38 aracın yer aldığı konvoyun, Kızıltepe, Viranşehir ve Şanlıurfa üzerinden Suruç'a, buradan da Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'nin Kobani ilçesine ulaşması bekleniyor.

AĞIR SİLAHLARLA YOLCULUK

Peşmerge birliklerinin araçlarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da aralarında bulunduğu çok sayıda mühimmatın taşındığı bildirildi.

Bu arada dün gece Erbil'den özel uçakla Şanlıurfa GAP Havaalanı'na gelen Peşmergelerin de Suruç ilçesindeki sınıra yakın bir bölgede karayoluyla gelecek olan konvoyu beklediği öğrenildi.

KIZILTEPE'YE GİRİŞ YAPTILAR

Peşmerge konvoyu, güvenlik gerekçesiyle Kızıltepe girişinde yaklaşık 2 saat bekletildi. Güvenliğin sağlanması ile birlikte Türk askerinin koruması eşliğinde Kızıltepe ilçesine giriş yaptı. Konvoy, İpekyolu girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

VATANDAŞA POLİS MÜDAHALESİ

Bu arada girişte yolu trafiği kapatan vatandaşları polis sık sık uyardı. Uyarıyı dinlemeyen vatandaşlara polis, TOMA'dan su sıkmak zorunda kaldı. Vatandaşların tepkisi üzerine yaşanan kısa süreli arbededen sonra yol trafiğe açıldı. 10 dakikalık yolu bir saate geçen peşmerge konvoyu, yoğun güvenlik tedbirleri altında Kızıltepe ilçesinden ayrılarak Şanlıurfa'ya hareket etti.

İlgili Haberler

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kızıltepe Suriye Mardin Irak Güncel Haberler

500

Yorumlar (449)

algı mühendisliği:

cumhuriyet bayramının yıldönümünde, türk milletine bundan daha büyük hakaret olmazdı. .

42
53
yanıtYanıtla
Biji Kürdo:

NE MUTLU KÜRDÜM DIYENE!

54
41
yanıtYanıtla
YILMAZ:

DINGIRIK BİRŞEY BULAMADIN ONU BİLE TÜRK DEN ÇALINTI YAPTIN. İŞTE SİZİN ZEKANIZ O KADARCIK

yanıt0
yanıt0
esnaf:

pesmerge yi bu kadar seviolarsaaa k. ırak orda kobane orda buyursunlar defolsunlar

64
24
yanıtYanıtla
BOŞ KONUŞMA:

GİDİP GİTMEYECEĞİMİZİ SANAMI SORCAZ GEREKİRSE KOBANİ İÇİN CANIMIZI VERİRİZ

yanıt0
yanıt0
sehid oglu:

Yarabbi, gidisleri olsun dönüsleri olmasin, ilk anda ateslere yansinlar, lanet olsun pkk yada onlara yardim edenlerede

34
49
yanıtYanıtla
vatandaş:

tarih ve türk milleti ne bu görüntüleri, ne de bunlara sebep olanları asla unutmayacak. .

61
15
yanıtYanıtla
rafık:

vatandaşa cevap:hahahahu

yanıt0
yanıt0
AMO:

Diyarbakirda Cumhuriyet torenleri sevgiyle kutlandi diyenler buna baksinda sevgiyle kutlanmanin nasil bir sey oldugunu gorsunler

19
56
yanıtYanıtla
GELDİLER:

ışid sonun geldi . birkaç güne ışid silahlarını bırakır arkasına bile bakmadan kaçar HER BİJİ KOBANİ

26
48
yanıtYanıtla
Tüm 449 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title