Haberler

Peşmerge Sözcüsü: Kobani'ye Geçiş Gelecek Hafta

Güncelleme:

Irak Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hikmet, Peşmerge güçlerinin Türkiye üzerinden Kobani'ye 'beş gün veya bir hafta sonra geçeceğini' söyledi.

BBC Türkçe'ye konuşan Hikmet, Kobani'ye silah yardımlarının süreceğini belirtti. Hikmet, kaç kişilik bir Peşmerge gücünün Kobani'ye gideceğine dair soruya, "Ne kadar Peşmerge gideceği konusunda bir şey diyemem ama küçük bir sayı gidecek" yanıtını verdi.

"KOBANİ IŞİD'DEN TEMİZLENENE KADAR ORADA KALACAĞIZ"

Sözcü : Onların (PYD) isteğine göre hareket etmiyoruz. Peşmerge güçlerinin Kobani'deki olası kalma süresiyle ilgiliyse Hikmet, ' Kobani'nin IŞİD'den temizlenene kadar orada kalacaklarını' söyledi. Geçecek Peşmerge sayısının PYD (Demokratik Birlik Partisi) tarafından belirlendiği iddialarıyla ilgiliyse Hikmet, "Onların isteğine göre hareket etmiyoruz, onlar bize bu sayıyı bildirmedi. Bir sorun yok" yorumunda bulundu. Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı İbrahim Kurdo ise Peşmerge güçlerinin gelişinin ertlenmesi konusunda kendilerine bir bildirimde bulunulmadığını söyledi.

EYLÜL AYINDA 800 KİŞİ ÖLDÜ

Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı İbrahim Kurdo kentteki durumla ilgili şunları söyledi: "Kobani'de dün akşamdan bu sabaha kadar çok şiddetli çatışmalar yaşandı. YPG (Halk Savunma Birlikleri), IŞİD'in ilerleyişine müsaade etmiyor, IŞİD'e eylemler düzenliyor. Kobani'nin Doğu ve Batı cephesinde çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kaniya Kurda mahallesinde çatışmalar devam ediyor." SOHR: Kobani'deki çatışmalarda 800'den fazla kişi öldü Öte yandan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları için Gözlemevi (SOHR), IŞİD'in Eylül ayında Kobani'yi ele geçirmek üzere harekete geçmesi üzerine ortaya çıkan yoğun çatışma ortamında 800'den fazla kişinin öldüğünü açıkladı. SOHR, 16 Eylül'den bu yana 481 cihatçının ve 313 Kürt'ün öldüğünü belirtti. Ölen IŞİD'li sayısının hava saldırılarında ölen IŞİD militanlarını kapsamadığı aktarıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Kobani Sözcü Eylül Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

rauf:

ypj''li kadinlara kurban olsun pesmerge, pyd, pkk kadinlariniz sizden daha yurekli cikti sizde sinirda gari gibi izleyin

67
3
yanıtYanıtla
uzaktan bakan:

aynel arab iskal altina orasi arab yurdu arab tobragidir dunya adil degil

21
10
yanıtYanıtla
rauf:

siz gidene kadar ohoo yanma annam yanma

16
2
yanıtYanıtla
12 YILDIR BAŞIMIZDA MUSİBET:

SURİYEDEN GİTSİNLER tÜRKİYEDE NE İŞLERİ VAR. HUKÜMET YANLIŞ PLANLAR UĞRAŞIYOR. ONLAR KAÇAR OLAN GARİBAN VATANDAŞA OLUR

11
3
yanıtYanıtla
deli dumrul:

yolda geçerken bu şerefsizlerin önünü kesin bu ülkeden öle kolay geçilemeyeceğini görsün köpekler. . .

1
3
yanıtYanıtla
necm:

arkadaşlar barzaniye laf yok o uluslar arası arenada ciddiye alınan ilk resmi kürt başkandır ve kürdistan başkanıdır dikkat edin laflarınıza kurtler arasında düşmanlık yoktur. kürtler hepsi akrabadır.

4
0
yanıtYanıtla
hawler:

Öcalan bütün dünyaya ''Kürt-Türk ittifakını'' duyurunca ''büyük bir siyasi proje'' olur, Berzanî Türkiye ile iyi ilişkiler geliştirirse adı ''Aman ha bunlar Türkiye''nin çıkarınadır'' olur. Peşmerge Rojava''ya girmezse ''neden gitmez'' derler, girerse ''Seni gidi iktidar peşinde olan adam'' derler. Orada ne olursa olsun önce PYD''nin tepkisine bakarlar. Mesela eğer Salih Müslüm geçenlerde ''peşmerge gelmesin'' yerine ''evet gelsin büyük bir kürdistani ittifak kuralım'' deseydi bu sefer buradakiler ''evvet milli birlik zaten çok kutsal bir şeydir'' diyecekler.

3
0
yanıtYanıtla
hawler:

- Berzanî en ufak bir siyasi hamle yapsa buralarda bazıları için adı ''Türkiye''nin çıkarı için yapıyor'' oluyor. PYD ise Esad ile anlaşır adı ''siyasi hamle'' olur. PYD''nin attığı her adımı bir ''özgürlük mücadelesi olarak'' adlandırırlar, Berzani''nin attığı her adımı da bir ''güçlü olma arzusu'' olarak tanımlarlar. PYD''de ''Peşmerge gelsin'' derse koro haline ''evet peşmerge gitsin'' derler, ''peşmerge gelmesin'' derse ''hayır gitmesin'' derler. PYD ''birlik''ten bahsederse ''birlik çok kutsal bir şeydir'' derler, PYD ''Rojava''da benim dışımda silahlanan Kürtler olursa kafasını koparırım'' der buradakiler ''evvett koparalım kafasını'' derler.

3
0
yanıtYanıtla
cenk:

AKP nin en büyük hatasi olur sein askerini gallesce sehit edeni korursan yardim endenden Yüce Türk Millet hespani aninda bitirir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title