Haberler

Peşmerge'nin Saniye Saniye IŞİD'den Şengal'i Geri Alma Görüntüleri

Güncelleme:

Peşmerge güçleri, IŞİD'in kontrolündeki Şengal ilçesini ele geçirdi. IŞİD'in ağır darbe yediği çatışmalar, saniye saniye görüntülendi.

Peşmerge güçleri, IŞİD'in 3 Ağustos'ta ele geçirdiği Kürtlerin "Şengal" olarak adlandırdığı Musul'un Sincar ilçesini geri aldı. Peşmerge güçleri, IŞİD militanlarıyla üç gün süren şiddetli çatışmaların ardından Şengal ilçe merkezine girdi. Bölgedeki savaş, sokak çatışmaları şeklinde devam ediyor. Peşmerge'nin Şengal'i geri alma görüntüleri de saniye saniye yayınlandı. Görüntülerde, Şengal'i ele geçiren Peşmerge Güçleri'nin ilerleyişi gözüküyor.ÇOK SAYIDA IŞİD MİLİTANI MUSUL'A KAÇTI

Peşmerge komutanlarından Sefin Şingali, yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının desteğiyle Şengal ilçe merkezine girdiklerini söyledi. Çok sayıda IŞİD militanının, bölgeyi terk ederek Musul'a kaçtığını aktaran Şingali, Sincar'da kalmayı tercih eden militanların, Peşmerge'ye karşı direnmeye devam ettiğini belirtti.

Şingali, ağır silahlar eşliğindeki yeni Peşmerge birliklerinin bölgeye ulaşmasıyla IŞİD'in tamamen etkisiz hale getirileceğini kaydetti.

ŞENGAL DAĞI'NDA TOPLU MEZARLAR

Bu arada Şengal Dağı'nda IŞİD tarafından katledilen Ezidi Kürtler'e ait toplu mezarlar bulundu.

Konu hakkında Rûdaw'a konuşan Albay Merwan Abid, IŞİD örgütünün dağda bulunan Ezidiler'in gözleri önünde yakınlarını katlettiğini ifade etti.

Albay Merwan Ab'd, buldukları toplu mezarlara dokunmadıklarını, mezarların açılması için yetkililerin gelmesini beklediklerini söyledi.

TOPLU MEZARDA 50'YE YAKIN CESET VAR

Rûdaw'a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Şengal Sorumlusu Said Şingali ise, bulunan toplu mezarda 50'ye yakın ceset olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

Mezarlarda bulunan cesetlerin Ezidi erkeklere ait olduğunu aktaran Şingali, dağın güneyinde iki toplu mezarın daha bulunduğunu dile getirdi.

Kürdistan Peşmerge Güçleri ve Ezidi Kürt savaşçıları, 17 Aralık'ta Şengal Operasyonu kapsamında Şengal'in Zumar ve Sınune nahiyelerinin tamamını kontrol ederek Şengal Dağı'na ulaşmıştı.

BİNLERCE EZİDİ KÜRT KATLEDİLMİŞTİ

IŞİD mensupları, 3 Ağustos'ta Musul'un Şengal ilçesine saldırarak binlerce Ezidi Kürt'ü katletmişti. Örgüt, binlerce kadını ve çocuğu ise kaçırmıştı.

Musul'da Yezidi nüfusuyla bilinen Şengal ilçesi, Peşmerge güçlerinin 3 Ağustos'ta çekilmesiyle terör örgütü IŞİD'in eline geçmişti. Bunun üzerine ilçe ve köylerini terkeden 30 bin Yezidi, Şengal Dağı'na sığınmıştı. Bu Yezidilerin 20 bini güvenli kara koridorunun açılmasıyla Halk Savunma Birlikleri (YPG) kontrolündeki Suriye sınırı güzergahından Irak'ın Duhok iline nakledilmişti.

YAŞADIKLARI TÜM DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Dağda bir hafta aç ve susuz kalan ve saatler süren yolculuğun ardından kurtulan Yezidilerin, yaşadıkları dünyanın dikkatini çekmişti. IŞİD'in, kendilerine özgü dini inanışları olan Yezidilere saldırması, Irak'a yönelik askeri ve insani yardımları hızlandırmıştı. Şengal Dağı'nda hala 10 bin Yezidi olduğu ifade ediliyor. Irak hükümeti, helikopterlerle bölgedeki Yezidilere belli aralıklarla insani yardım ulaştırıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Şengal Dağı Musul Irak Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500

Yorumlar (224)

ankaralı:

faşist it arkadaşlar ne yazıkkı kemık kalmadı bılıyorum kemık cok sevıyosunuz ama uzulmeyın en kısa zamanda sıze kemık verecez

130
11
yanıtYanıtla
ankaralı:

bu faşoların nıye bu kadar zoruna gıdıyo anlamış degılım adamlar kendıne kurdıstanı kurucak sıze ne batıyo anlamadım

114
10
yanıtYanıtla
.m@m.m:

Bize birsey batmiyorda sana bata bilir isid duymasin ha

yanıt3
yanıt3
trabzonlu:

peşmerge :) diğer adı pkk diğer adı ermeni dini yahudi kürtler siz üstünüze almayın sakın onlar kürt değil çünkü kürdü kollayan asıl kardeşi türklerdir bunu unutmayın bu toprak hepimize yeter yeter bu deccalın askerlerinin oyunlarına gelmeyi bırakın ırk önemli değil biz müslümanız müslüman müslüman kardeşinin kanını asla akıtmaz biz tarihten beri hep birlikte zaferler kazandık biz parçalanırsak ne kürt kalır ne türk ne laz biz birlikte kocaman bir devletiz.

12
103
yanıtYanıtla
RemzimobilWeb@haberler.com:

Haber basligini dogru atin prsmerge degil abd geri aldi yazacaktiniz

47
67
yanıtYanıtla
gerçekm@m.m:

Zorunami gitti zirto

yanıt17
yanıt6
vatandaşın biri:

başlığa takılmandan belli başkasına yaşam hakkı tanımayanlardansın kim aldıysa geri tebrik ederim.

yanıt9
yanıt4
ABD tc askerine çuval geçirmişmobilWeb@haberler.com:

Öyle yada böyle Kürtler Dewlet kuracak ve siz gene boş yorumlarınızda faşist saldırı yapacaksınız bunuda biliyoruz sizide biliyoruz

93
18
yanıtYanıtla
gaffur:

OFLU aslını inkar edene ne denir onu bir öğren sonra aynaya bak tavadaki hamsiye bakma ha birde saat 12 den önce bak kafan çalışa. .

yanıt1
yanıt0
HAK YOLU İSLAM:

MALDA MÜLKDE ALLAHINDIR COĞRAFYALAR SADECE ALLAHINDIR VE ALLAH IRKÇILIĞI YASAKLAR

yanıt3
yanıt0
Tüm 224 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title