Haberler

Peşmerge, IŞİD Emiri ve Ünlü "Kafa Kesen" Komutanı Öldürdü

Güncelleme:

Peşmerge, Musul barajı cephesinde IŞİD'e karşı verdiği mücadelede Abdulbari Hakawi adlı IŞİD emiri ve ünlü "Kafa Kesen" komutan ile birçok örgüt mensubunu öldürdü.

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri ile IŞİD mensupları arasında Musul Barajı cephesinde çıkan çatışmada, Abdulbari Hakawi adlı IŞİD emiri ile birçok örgüt mensubu öldürüldü. Olayda ayrıca halk arasında "Kafa Kesen" olarak ünlenen üst düzey komutan da öldürüldü.

SERT ÇATIŞMALAR

Musul Barajı yakınlarında bugün Peşmrege Güçleri ile IŞİD mensupları arasında sert çatışmalar yaşandı.

ÜST DÜZEY İSİMLERE AĞIR DARBE

Rûdaw'a konuşan bölgedeki üst düzey peşmerge yetkilisi, IŞİD'in "Ebu Kahtan" olarak bilinen Tel Hey sorumlusu Abdulbari Hakawi ile örgütün iki üst düzey askeri sorumlusunun öldürüldüğünü söyledi. Yetkili, "Öldürülen kişilerden birisi, halk arasında kafa kesmeyle anılan kişilerden biri" dedi.


(Öldürülen IŞİD emiri)

EMİRİN YARDIMCISI DA ÖLDÜ

Peşmerge yetkilisi, öldürülenler arasında Ebu Kahtan'ın (Abdulbari Hakawi) yardımcısı Mahr Ebu Casım'ın da olduğunu söyledi.

PEŞMERGEDEN BÜYÜK BAŞARI

Peşmerge güçleri daha önceki birçok çatışmada da bazı IŞİD emirlerini ve üst düzey yetkilisini öldürmüştü.

18 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Öte yandan ABD merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM'dan yapılan açıklamada dün ve bugün IŞİD'in Suriye ve Irak'taki hedeflerine toplam 18 hava saldırısı düzenlendiği kaydedildi. Açıklamada Suriye'deki saldırılarda Kobani yakınlarındaki IŞİD'in muharebe mevzileri, binası, lojistik merkezi ve 2 aracının imha edildiği belirtildi.

Koalisyon güçlerinin Irak'taki 12 hava saldırısının ise Musul Barajı yakınlarında gerçekleştirildiği açıklandı. Musul Barajı yakınlarındaki örgütün geniş bir ünitesi, havan topu fırlatma mevzisi, çok sayıda mevzi ve 3 aracının hedef alındığı vurgulandı.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Musul Barajı Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (124)

Adam:

Kürde kafa tutmak varmı lan. . .

26
134
yanıtYanıtla
yorum:

ışıdin yaptıkları evet zalimce ama bunu zalimce bulanlar neden pkk nın yaptığı zalimlikleri görmezden geliyorlardı

38
42
yanıtYanıtla
adanalı:

lan konusma pkk ile iş it i aynı kefeye koymaktan vazgecın artık bunu butun dunya anladı senın kafa nerde yaa bıde yorum yapmış salak

yanıt0
yanıt0
yorum:

sen adanalı deilsin adananın adını kirletme!!! pkk ile kürtlerin adını zaten yeterince kirlettiniz!!! kürt halkına daha çok zarar verdiniz!!

yanıt0
yanıt0
yorum:

pkk nın öldürdüğü mağdur ettği insanların gözyaşları vicdanınıza hiç dokunmadıysa zaten sizin için insanlık adına çokta bişey kalmamış demektir

yanıt0
yanıt0
Bonzai:

En büyük Tayyip, İkini büyük Davutoğlu. Bu kudretli ikili sayesinde, engec 2071''e kadar ortadoğuya huzur gelecektir.

57
11
yanıtYanıtla
kenan:

öküz BONZAİ o tarihe kadar bu ikili ölküş olur

yanıt0
yanıt0
yog:

dangalag. . bu kadar savunduğun huzur türkiyede var mı ki ortadoğuya gelsin. . düngük. .

yanıt0
yanıt0
dgm:

ortadoğunun en güçlü ve adaleti getirecek ordu kurt ordusu olacaktır

26
40
yanıtYanıtla
mazlumun dostu:

her bıji peşmerge ALLAH yardımcınız olsun zalimleri yok edin

24
41
yanıtYanıtla
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title