Haberler

Peşmerge ile Şii Türkmen Milisler Arasındaki Ateşkes

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tuzhurmatu'da Şii Türkmen milisler- KDP Tuzhurmatu Sorumlusu Ahmet Şeyh Lengeri ile röportaj- Tuzhurmatu'da Şii Türkmen milislerden detaylar- Tuzhurmatu Emniyet Müdürü Faruk Ahmet ile röportaj- Şii Türkmen milislerden detay planlar Tuzhurmatu Emniyet Müdürü Faruk Ahmet, Haşdi Şabi güçlerinin tek bir merkezden yönetilmemesi nedeniyle Peşmerge ile Şii Türkmen milisler arasındaki anlaşmanın kalıcı olmayacağını ileri sürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tuzhurmatu'da Şii Türkmen milisler- KDP Tuzhurmatu Sorumlusu Ahmet Şeyh Lengeri ile röportaj- Tuzhurmatu'da Şii Türkmen milislerden detaylar- Tuzhurmatu Emniyet Müdürü Faruk Ahmet ile röportaj- Şii Türkmen milislerden detay planlar Tuzhurmatu Emniyet Müdürü Faruk Ahmet, Haşdi Şabi güçlerinin tek bir merkezden yönetilmemesi nedeniyle Peşmerge ile Şii Türkmen milisler arasındaki anlaşmanın kalıcı olmayacağını ileri sürdü. Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi olarak adlandırılan Şii milis grupların her birinin ayrı bir merkeze bağlı olduğunu ve farklı yerlerden emir aldığını belirterek, "Bazı gruplar anlaşmaya uysa da diğerleri uymayacaktır. O nedenle anlaşmanın akıbetinden şüpheliyiz" dedi.KDP Tuzhurmatu Sorumlusu Ahmet Şeyh Lengeri de Haşdi Şabi'nin şehirde kaos çıkardığını ve halkın malını talan ettiğini iddia ederek, "İlçede son 5 gündür olanlar daha önce hiç yaşanmamıştı. İki taraftan da çok kişi öldü ve onlarca ev ve iş yeri yakıldı. Şimdi şehrin kontrolü kimsenin elinde değil. Silaha sahip olan keyfine göre hareket ediyor. Herkes intikam peşinde" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title