Haberler

7 Ülke Daha Kürtlere Silah Gönderecek

Güncelleme:

ABD Savunma Bakanı Hagel, IŞİD'e karşı savaşan Peşmergeye Arnavutluk, Kanada, Hırvatistan, Danimarka, İtalya, Fransa ve İngiltere'nin silah göndereceğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD ve Irak merkezi hükümetinin desteğine ilaveten, 7 ülkenin daha Irak'ın kuzeyindeki Peşmerge güçlerine acil ihtiyaç duyulan silahlar ve teçhizat sağlama taahhüdünde bulunduğunu belirtti.

Hagel, yaptığı yazılı açıklamada, giderek daha fazla sayıda müttefik ve ortaklarının, Irak halkını Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüyle mücadelesinde desteklemek için gösterdikleri istekliliği takdir ettiklerini belirtti.

7 ÜLKE DAHA SİLAH GÖNDERİYOR

Irak'ın kuzeyindeki Kürt güçlerinin takviye edilmesi çabalarını hızlandırmak amacıyla iki hafta önce ABD'nin öncülüğünde bir çalışma grubu oluşturduğunu kaydeden Hagel, "ABD ve Bağdat'taki Irak merkezi hükümetin desteğine ilaveten, 7 ülke daha, Kürt güçlerine acil ihtiyaç duydukları silah ve teçhizatı sağlamaya yardımcı olma taahhüdünde bulundu" ifadesini kullandı. Hagel, bu 7 ülkeyi, Arnavutluk, Kanada, Hırvatistan, Danimarka, İtalya, Fransa ve İngiltere olarak sıraladı.

"OPERASYONLAR DAHA DA HIZLANACAK"

Kürtlere silah ve teçhizat desteği için operasyonların zaten başladığını ve gelecek günlerde daha fazla ülkenin katılacağının beklenmesiyle daha da bunun hızlanacağını kaydeden Hagel, "bu ülkelerin her birine ABD ordusuyla yan yana çalışmalarından ötürü teşekkür ettiğini" bildirdi.

Hagel, şöyle devam etti: "Bağdat'taki Irak merkezi hükümetiyle koordine edilen bu çok uluslu çaba, Kürt güçlerine, IŞİD'den gördükleri acımasız terör tehdidini savuşturmalarında büyük yardım sağlayacak. Irak halkı ve uluslararası camianın IŞİD'in oluşturduğu tehdide karşı koyma kararlılığı daha da artıyor ve ABD, bu çabaya yardımcı olmak için dünya genelindeki dostlarımızla birlikte çalışmayı arzuluyor."

Kaynak: AA / Güncel

Hırvatistan Danimarka Fransa Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (84)

emır:

kürtlere silah vermek için oynanan oyunlara bakın

28
24
yanıtYanıtla
kawa:

Gerçekten bu yapılan tüm '' müslüman kürt kardeş '' yorumlarının tek bir kalemden çıktığı apaçık ortadadır. . . Kürtlerin 80 i müslümandır. . Geri kalan 20 de yahudi de vardır hristyanda vardır ezidisi vardır keldanisi vardır suryanisi vardır ve hepside canımız ciğerimizidir. . . Ben elhamddüllah müslümanım ama islam kardeşi ayağına sürekli dibe çekildiği anlamıyaccak kadar da saf değilim. . . Kürtler Dünya savaşında din kardeşi sıfatıyla yardım etti sonra ne oldu hani kardeşlik asıldılar kesildiler dilleri yasaklandı haritadan silinmeye çalıştı. . Bugün yine öyle AKkoyunlar yine islam diye kandırılıyorlar. . Niye bu din kardeşliği hep sizin çıkarınıza oluyor din kardeşiyiz ama bak bu ekmek ğin 9 dilimi benim 1 dilimi senin bir git işine. . . Türkler benim arkadaşım olur eşim oluyor dostum olur ama hiçbir zaman kardeşim olmaz çünkü hiçbir zaman kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmedi. .

36
11
yanıtYanıtla
Apom@m.m:

Bu çakalları iyi tarif ettin

yanıt0
yanıt0
KARAYILANserok3@hotmail.com:

tam tarif etmişsiniz ilave edecek pek bişe kalmamış

yanıt0
yanıt0
yakup güzeloğluy.guzeloglu@hotmail.com:

aynaen öyle yerel halklar teröris lere hep destek hala öyle kardeşlik hikaye

yanıt0
yanıt0
kawakawa@hotmail.com:

Seymen kürt petrolü için kapıda kul olan ülkerlerden biride biliyorsun türkiye o zaman bu dediklerimi doğrular nitelikte. . Petrol ve oy potansiyeli için bu sözde çözüm süreci. . Gariban asker de doğrudur. Sizin sisteminiz bi nevi kast sistemi parası olan gider varsa bedelli yada antalya muğla izmir parası yoksa gariban şırnak hkkari. . Eğer ermeni bana elini uzatırsa odur dostum eğer israil bana uzatırsa odur dostum. . Çünkü kürtler binlerce yıllık geçmişinde bu son 100 yılda olduğu kadar düşmemişti. . . Malum siz düşene tekme. . Hainler diyorsun hiç sorgululuyormusun. . Sana göre ihanet bana göre varoluş çabası ne zaman nasıl başladı. . Biz ihanete uğrayıp bir köşede çürümeye terk edilmiştik. . Bu ihanet sadece türklerden de değildi. . Nasıl Osmanlıyı gizli gizli parçaladırlar yıktılar. . . Aynısını osmanlıdan kalan artık devletler yaptı. . Sruiye ırak türkiye sonrada güçlü İran aynı şekilde böldünüz bizi. . teller çekerek kardeşleri böldünüz.

yanıt0
yanıt0
Kawakawa@hotmail.com:

fox''a. Benim halkım atalarım neden bu kadar saftı diyorum. . Onlar kardeşliği bir kenare bırakıp uyanıklık yapsalar belkide bunlar olmayacaktı. . . Lozana kürtler bizde birini gönderelim diyor. . İsmet paşa gerek yok ben. . Kürtlerin ve türklerim temsil ederim diyor ve aynen Lozanda da söylüyor ben kürtlerin ve türklerin temsilcisiyim. . Eee çünkü arnavut gitti Boşnak kafkas gitti kendi ırkdaşları azeriler zaten 600 yıl boyunca zerre yardım etmedi kim kaldı eş dost yardım eden savaşan kürtler. . İsmette ben türklerin ve kürtlerin temsilciyim dedi. . . Benim pişmanlığım çuvaldızı batırışlarım hep burdan benim saf uyanık olmayan halkım neden ismete güvendi. . Bak niye savaşta kol kola savaştı demiyorum doğru olan oydu o zaman . Niye ismeti seçti. . İsmet ne yaptı geldi bütün büyük meydanlarımızda şeyhlerimizi seyidlerimizi atalarımızı astı. . . Çuvaldızı batırıyorm halkım gerçekten zamanında çok safmış.

yanıt0
yanıt0
ENSARİensar3@hotmail.com:

FOX Müslümanlık yalanını kendinize saklayın. Kürtlerin asimilasyon ve yokedilmesi hakkında İran ırak hafız esad ve özalın anlaştığını ve tüm Müslüman ülkelerin Saddam ve hafız esadın katliamına sessiz kaldığınıda biliriz. Bir tek papa kınamıştı. sizin Müslüman kardeşliğiniz papanın tırnağı kadar olamadı.

yanıt0
yanıt0
kawakawa@hotmail.com:

Fox . . Sırf muhalefet olmak için muhalefet ediyorsn. . Hani bi karikatür vardı adam eli bıçak lı kişiden kaçıyordu ama tv de tam tersi kaçan adamın bıçaklamaya çalıştığı görünüyordu bilirsin onu. . Sen ordaki yazımda görmek istediğini almışsın. . Belli bir yeri alıp ordan vurmaya çalışmışsın. . Bak ne güzel diyor ayet '' Ey iman edenler! Müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin '' Suriye Irak İran Türkiye Katar Suudi bunlar mümin görünen ülkelermi değil mi . . Hangisi gelip kürde destek oldu. . Bu müminler birbirileri vurmak için kimden silah aldı . . . Başka bir mümindenmi. . . Benim elimin hiçbr mümin ülke tutmadı arkadaşım. Biri elimden tusa biri bana 1 adım atsa ben ona 10 adım atardım. . Kürt kadınlarına yapılan tecavüzlere hangi mümin ülke tepki gösterdi ? mümin mi kaldı onu dost edineyim ? Dini kendi çıkarların adına kullanma.

yanıt0
yanıt0
ali veli konya:

yok devenin nali, 10 ulkeyi gecti bir avuc muslumana karsi, arkalarinda Allah var yoksa coktan yok olmustu, kurtler belasini buldu Allaha savas ilan etmenin cezasini cekecek, cariye vermekle rezil oldular, zelil olmalari yakindir.

7
31
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title