Haberler

Peryön'den Ford Otosan'a Ödül

İnsan Yönetimi Ödülleri'nde "Yetenek Yönetimi" kategorisinde Ford Otosan birincilik ödülü kazandı.

Ford Otosan, Türkiye İnsan Yönetimi Derneğinin (PERYÖN) İnsan Yönetimi Ödülleri'nde "Yetenek Yönetimi" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Ford Otosan'dan yapılan yazılı açıklamada, insan yönetimi alanında 40 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren PERYÖN'ün her yıl insan kaynakları alanında başarılı uygulamaları ödüllendirdiği belirtildi.

"Her çalışan bir yetenektir" bakış açısıyla yola çıkan ve çalışmalarında bu anlayışı benimseyen Ford Otosan'ın kategoride birincilik ödülüne layık görüldüğü kaydedilen açıklamada, "4 farklı lokasyonda 10 bine yakın çalışana sahip Ford Otosan'ın yetenek yönetim sistemi, yeni yetenekleri şirkete çekme, seçme ve yerleştirme süreçleriyle başlayan, işe alıştırma, geliştirme ve kurumda tutma vizyonuyla devam eden bir süreçtir. Tüm çalışanların birer yetenek olarak değerlendirildiği ancak farklı yetenek gruplarına farklı uygulamaların olduğu Ford Otosan, sistemleri ve uygulamalarıyla yeteneklerini geliştirmeyi ve kurumda tutmayı hedefliyor" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Ford Otosan'ın yetenek yönetimi sisteminin birbiriyle entegre birçok süreçten oluştuğu, sektörünün en fazla takipçiye sahip Facebook kariyer sayfası "Ford Türkiye Kariyer" le binlerce kişiye ulaşıldığı bildirildi.

"Potansiyel yetenekler değerlendirilerek işe alınıyor"

Üniversite aktiviteleri, seminerler ve staj programlarıyla yeteneklerin şirkete çekilmeye amaçlandığına işaret edilen açıklamada, değerlendirme merkezinin potansiyel yetenekleri şirkete kazandırmak için analiz ettiği vurgulandı.

İşe alım için aranan koşullar sağlandığında yeteneklerin firmaya kazandırıldığı belirtilen açıklama, şöyle sona erdi:

"Yetenek yönetim sürecinin önemli aşaması olan işe alıştırma süreci, her yeni çalışana oryantasyon koçu verilmesiyle başlıyor. Çalışanın işe alıştırma sürecinde birim ve şirketi tanımasına yardımcı  oryantasyon koçu, yeni çalışanın her sorusu için başvurabileceği ilk merci oluyor. Etkili oryantasyon sürecinden geçen çalışanların işe alıştırma süreci, bağ kurma anketiyle ölçülüyor ve aksiyon planları hazırlanıyor. Çalışma hayatları boyunca yetkinlikleri ve ihtiyaçları çerçevesinde yoğun eğitim sürecinden geçen çalışanlar farklı jenerasyon ve gruplar için tasarlanmış eğitim programlarına sahip oluyor. Her yıl insan kaynakları planlama toplantılarında yetenek havuzları belirleniyor ve çalışanların kariyer planları görüşülüyor.

Düzenli aralıklarla rotasyon planlama toplantıları ile çalışanlar liderlik ve uzmanlık yolunda ilerleyebiliyor. Özellikle, 'kariyer gelişiminde yeni rota' sloganıyla yola çıkılan ve devreye alındıktan sonra, kısa sürede şirket genelinde yüksek oran ve çalışan memnuniyeti sağlayan rotasyon sistemi, yetenek yönetim sürecinin önemli bir parçasını oluşturuyor." - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Ford Otosan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title