Haberler

Perwer'den Peşmergeye Moral Ziyareti

Güncelleme:

Sanatçı Şivan Perwer, IŞİD militanlarıyla savaşan Peşmergeye ikinci kez moral ziyaretinde bulundu.

Sanatçı Şivan Perwer, terör örgütü Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarıyla savaşan Peşmergeyi ziyaret etti.

Perwer, Erbil'in ardından Duhok'ta, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin kardeşi olan Peşmerge 1'inci Savunma Birliği Komutanı Sihat Barzani'yi ziyaret etti.

Konuşması ve şarkılarıyla buradaki Peşmerge topçu birliklerine moral veren Perwer, konuşmasında, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) kurucusu Molla Mustafa Barzani'yi hatırlatarak, "Mela Mustafa gibi savaşmalısınız. Mela Mustafa öyle bir savaşıyordu ki dünyadan alkış alıyordu. Herkesi kendine hayran bırakıyordu" dedi.

IŞİD terör örgütü için, "avare bir grup terörist" ifadesini kullanan Perwer, "Bunlar, Kürdistan'ı işgal edebileceklerini zannediyorlar. Bu, bizim ve Kürt halkı için utanılacak bir şeydir. Askeri, halkı, sanatçısı ve siyasetçisiyle Kürdistan halkını savunmak için kenetlenmeliyiz" diye konuştu.

Perwer, konuşmasının ardından "işte Peşmergemiz geldi" isimli şarkısını seslendirdi. Perwer'i alkışlayarak şarkıya eşlik eden Peşmergeler, sanatçı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - Duhok

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Duhok Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title