Haberler

Pervari Kaymakamlığı'ndan Eğitime Destek

Pervari kaymakamlığı, ilçe merkezi ve köy okullarında eğitim gören öğrencilere yardımcı ders kitabı desteğinde bulundu.

Pervari kaymakamlığı, ilçe merkezi ve köy okullarında eğitim gören öğrencilere yardımcı ders kitabı desteğinde bulundu.

Kaymakam Murat Kahraman, yaptığı açıklamada, ilk ve orta okul ile lise öğrencilerine 2 bin 370 eğitim seti dağıtıldığını bildirdi.

Öğrencilere dağıtılan yardımcı ders kitaplarının öğrenmeyi kolaylaştırdığını ifade eden Kahraman, şöyle konuştu:

"Başta ilköğretim okullarında dağıttığımız, okuma setleri okul kitaplarını tamamlayıcı, destekleyici ve öğrenmeyi çabuklaştırıcı niteliktedir.  Bu özellikleri sayesinde hem öğretmene yol gösterici hem çocuklar için ilgi çekici, eğlenceli hem de veliler için rehber niteliğindedir. İçerisindeki kelimelerin görsellerle ifade edilmesi kalıcılığı artırmakta, ayrıca öğretmenin kaynak hazırlarken ortaya çıkan zaman kaybını önlemektedir. Bu nedenle setler birinci sınıf öğretmen ve öğrenciler için çok önemli ve yol gösterici niteliktedir."

Kahraman, okuma setlerinin ilçe merkezi ve köy okullarındaki tüm birinci sınıf öğrencilerine dağıtıldığını anlatarak, "Milli Eğitimi Bakanlığı'nın yönergesiyle okullarda tamamlayıcı kurslar açılması öngörülmüştü. İlçe milli eğitimin destekleriyle Pervari ve köylerindeki bütün ortaokullarda bu kapsamda tamamlayıcı kurslar açılmıştır. Kurslarda görev alan öğretmen ve öğrencilerin talebi olan bu yardımcı kaynakların kaymakamlık eliyle tamamlanması ilçemizin öğrenci başarısı üzerinde büyük bir etki yaratacaktır" dedi. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Murat KAHRAMAN Pervari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title