Haberler

Perseid Meteor Yağmurunu İzlemek İçin Dağda Kamp Kurdular - Bilecik

Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde girişimci bir kadının başlattığı turizm projesi kapsamında büyükşehirlerden köye gelen aileler, halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen göktaşı yağmurunu izlemek için dağda çadır kurdu.

Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde girişimci bir kadının başlattığı turizm projesi kapsamında büyükşehirlerden köye gelen aileler, halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen göktaşı yağmurunu izlemek için dağda çadır kurdu.

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki köye eşleri ve çocuklarıyla birlikte "Sıra dışı okur" unvanına sahip 55 yaşındaki Bedriye Engin'in öncülüğünde gelen aileler, Aşıklar çeşmesi mevkisinde gece yarısından itibaren göktaşı yağmurunu takip ettiler.

Kamp sorumlusu Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ateş yakıp meteor yağmurunu izlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Engin, çok sayıda istek üzerine bu kampı düzenlediklerini belirterek, "Su var, doğa var, meteor yağmuru var, her şey çok güzel. Bizi internetten bulup taleplerini ileten çok sayıda insan oldu. Biz de bu kampı düzenledik. Yattığımız yerden izliyoruz, yıldızlar kaydıkça çocuklar alkış tutuyor. Çok eğlenceli." diye konuştu.

İstanbul'dan ailece geldiklerini aktaran öğretmen Melek Sayar ise meteor yağmurunu izlemenin anlatılmaz bir keyif olduğunu kaydetti.

İstanbul'dan oğluyla birlikte gelen bir firmanın müşteri temsilcisi Nurşen Arar da çadır kampı kurduklarını, saatlerce gökyüzünü seyrettiklerini, muhteşem bir duygu yaşadıklarını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Bedriye Engin Gölpazarı İstanbul Kurşunlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title