Haberler

Periton Diyaliz Hastalarına Ücretsiz Atık Toplama Hizmeti

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Özel Atık Şube Müdürlüğü bünyesinde yapılmakta olan tıbbi atıkların toplanması ve taşınması işi kapsamında periton diyaliz ev hastalarından tıbbi atık bertaraf bedeli alınmayacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Özel Atık Şube Müdürlüğü bünyesinde yapılmakta olan tıbbi atıkların toplanması ve taşınması işi kapsamında periton diyaliz ev hastalarından tıbbi atık bertaraf bedeli alınmayacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatı ve girişimleri ile periton diyaliz hastalarının evlerinde oluşan tıbbi atıklar; Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin kararı sonucunda evlerden ücret alınmadan toplanarak bertaraf edilecek. Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, "Periton diyaliz; hastanın karın boşluğuna küçük bir ameliyat ile yerleştirilen, ince, yumuşak, silikondan yapılmış kalıcı bir tüp (kateter) aracılığı ile verilen özel olarak hazırlanmış bir solüsyon ile, hastanın kendi karın zarı (periton) kullanılarak hastanın kanının zararlı maddelerden arındırılması ve vücuttaki sıvı dengesinin sağlanması işlemidir. Periton diyaliz esnasında hazırlanmış olan bu özel solüsyon karın boşluğunda 4 ila 6 saat arası bekletildikten sonra yeni ve temiz solüsyonla değiştirilir. Bu bekleme süresi boyunca hastanın kanında bulunan üre, kreatin gibi vücuttan atılması gereken maddeler ve vücutta biriken fazla sıvı solüsyona geçer. Bu solüsyonun karın boşluğu içine verilmesi ve tekrar geri alınması işlemi herhangi bir makina aracılığı ile değil, yer çekimi kuvveti kullanılarak yapılır. Bu tip diyaliz işlemine sürekli ayaktan periton diyalizi denir. Bu işlemleri hastalar evlerinde günde 3 veya 4 kez uygulamaktadır" dedi.

Akkuş yapılan bu çalışma ile periton diyaliz tıbbi atıklarının insan ve çevre sağlığına zarar vermeden, evsel atıklara karışmadan düzenli bir şekilde toplanacağını belirtti. Akkuş ayrıca tıbbi atıkların doğaya zararları en aza indirgenerek; Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nde yönetmeliklere uygun olarak bertaraf edildiğini belirtti. Akkuş tıbbi atık konusundaki denetimlerin her gün devam ettiğini sözlerine ekledi.

Özel Atık Şube Müdürü Çağrı Ün ise periton diyaliz tedavisi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendiren hastaların Adana Büyükşehir Belediyesi Alo 153 hattına ulaşarak; Özel Atık Şube Müdürlüğü'ne bilgi vermelerini istedi. Ün, bu sayede periton diyaliz hastalarının kayıt altına alınarak tıbbi atık işlemlerinin en hızlı ve sağlıklı şekilde olacağını belirtti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çelebi Hüseyin Sözlü Akkuş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title