Haberler

Perinçek: "Türkiye'nin Kapısında Hacizciler Var"

İşçi Partisi Balıkesir İl Örgütü'nün düzenlediği 'Türkiye'nin Çözümü' Konferansı'na katılan Genel Başkan Doğu Perinçek, Ak Parti Hükümeti programlarının iflas ettiğini, en geç 2 yıl içinde devrileceğini söyledi.

İşçi Partisi Balıkesir İl Örgütü'nün düzenlediği ' Türkiye'nin Çözümü' Konferansı'na katılan Genel Başkan Doğu Perinçek, Ak Parti Hükümeti programlarının iflas ettiğini, en geç 2 yıl içinde devrileceğini söyledi. Güneydoğuyu köy köy ziyaret ettiğini vurgulayan Perinçek, Kürt Halkı'nın çözümü PKK'da değil milli birlikte ve Türk Askeri'nde aradığını ileri sürdü.

Onur Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen, ' Türkiye'nin Çözümü' konferansına katılan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yaklaşık 200 kişilik gruba hitap etti. Ak Parti Hükümeti'ni eleştiren Perinçek, iktidara ömür biçti. Türkiye'nin çözümün eşiğine geldiğini hatırlatan Doğu Perinçek, "Türkiye bu gün büyük bir kararın arifesine gelmiştir. Tayyip Erdoğanların devri bitmektedir. Onların iktidarı, BOP eş başkanlığı, hükümeti, bir yıl en fazla 2 yıl içinde devrilecektir. Daha doğrusu biz devireceğiz. Çünkü onların ekonomik programı bitti. 1980'de Turgut Özal'la başladılar, dünya ekonomisi ile bütünleşiyoruz dediler. Dünya ekonomisiyle birleşme, Türkiye'nin sınırlarının kaldırılması, milli devletin yıkıma uğratılması. Programları buydu. Borçlana borçlana üretim ekonomisini tasfiye ederek iflas noktasına geldiler. Atatürk'le kurduğumuz Kamu İktisadi Teşekküllerini (KİT) satarak, ormanları satarak, Türkiye ekonomisinin vücudunu satar hale getirdiler. Ekonomileri bitti, hükümetleri de bitecek" dedi.

AMERİKA IRAK'IN KUZEYİNDE BARZANİSTAN'I KURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ile övündüğünü hatırlatan Perinçek; "Tayyip Erdoğan bir televizyon programında Diyarbakır'ı Ortadoğu'nun merkezi yapacağını söylemişti. 'Hani var ya Amerika'nın büyük Ortadoğu projesi. Kuzey Afrika ve Orta Asya projesi var ya. Biz o Amerika Projesi içinde Diyarbakır'ı merkez yapacağız. Siz Diyarbakır'ın nerenin merkezi olacağını biliyorsunuz. Ben O projenin memuruyum' dedi. Hiç Türkiye'nin başbakanı başka bir ülkenin projesinin memuru olur mu? Buna hukuk, vicdan, tarih, müsaade eder mi? Bırakalım cumhurbaşkanını, başbakanını, Türk Devleti'nin bir tapu Kadastro memuru, postane memuru dahi yabancı bir ülkenin görevlisi olamaz. İşte o görevin de sonu geldi. Büyük Ortadoğu Projesi, Irak'ı böldü. İki defa girdi Amerika oraya. Irak'ın kuzeyinde ikinci İsrail'i, yani Barzanistanı kurdu, Suriye'de iç savaş çıkardı, ama Amerika Suriye'de yenildi. Amerika'nın Suriye'ye olan saldırısı, kışkırtması, tertipleri, onun yanında BOP eşbaşkanı Tayyip Erdoğan'da vardı. Amerika Suriye'de yenildi. Suriye Beşar Esad'ın liderliğinde, devletiyle, halkıyla, Türkiye'nin bölünmesi projesine karşı aynı zamanda, kendi vatanını kurtarırken, bizi de kurtarmış oldu. Amerika son bir ay içerisinde Aynel Arap'ta, Kobani diye anılan Aynel Arap'ta bir daha yenildi. PKK orada çil yavrusu gibi dağıldı. O PKK'yı Amerika'nın özel kuvvetlerinin yetiştirdiği ortaya döküldü. PKK'nın Amerika'nın stratejik piyonu olduğu ortaya çıktı. Piyonlar savaşını Amerika kaybetti" dedi.

HAKiMLER SAVCILAR ATATÜRK'TE BİRLEŞTİ

Konferansın sonunda bir vatandaşın, "Silivri'de hapis yatan, siyasilerin, aydınların, askerlerin serbest kaldıktan sonra niye konuşmadıkları sorusuna Perinçek şöyle yanıt verdi. "Tehdit mi aldınız, Niçin sustunuz? Bakın bas bas bağırıyoruz. İşçi Partisi'nden generallerimizden hapse atılanlar, çıktıktan sonra da aslanlar gibi mücadele ediyorlar. İşçi Partisi'nden susan, tehdit alan yok. Bizi tehdit etmekten bile korkarlar. Bize tehdit yok başkalarına olduysa onu bilmiyorum. Herkesin eylemine bakmak lazım. Askerlerimiz, komutanlarımız, Balyoz'da, Ergenekon'da çok iyi bir sınav verdiler, dik durdular, mücadele ettiler. Çıktıktan sonra da gümbür gümbür vatan nöbetindeler, mücadeledeler. Hepimiz kuvayi milliyeciyiz. Milli kuvvetleri birleştirmemiz lazım. Eskişehir ve İzmir Ege Üniversitesi'nde Türkiye Gençlik birliğinden gençler, milliyetçi gençler, Atatürk heykellerinin yıkılmasına, bayrağa saygısızlığa karşı birlikte yürüdüler. Atatürk bilinçte, bayrak yürekte, diye bir yürüyüş yaptılar. Yürüyenlere hücum edildi. Sonra onlarda ayni Kobani'de olduğu gibi, çil yavrusu gibi dağıldılar. Bu ülkücüymüş, milliyetçiymiş, devrimciymiş, demeden kuvayi milliyetçilikte birleştiler. Bu tüm Türkiye'ye yayılacak. Gençlerimizden başlayarak toplumumuz birleşiyor. Yargıda da o birleşme var. Son Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu seçiminde, milliyetçiler, halkçılar ve devrimciler birleşti. CHP'nin tabanındaki hakim, savcılar, milliyetçi olan hakim, savcılar, solcu, devrimciyim diyen hakim savcılar hepsi birleşip yargıda birliği kurdular. Yargıdaki birlik yargıda yaşanan faciaları ortadan kaldırmak, tekrar bağımsız yargı, bağımsız yargıç, bağımsız savcılık, bu kurumları ayağa kaldırmak için mücadeleye girdi ve 15 bin hakim ve savcının katıldığı seçimden büyük bir başarıyla çıktı. Yargıda birliğin en çok oy alan üyesi benim gibi Ergenekon şüphelisi olarak yargılanan Kırıkkale Başsavcısı Metin Yandırmaz 5 bin 836 oy aldı. Beni 3 kez müebbet ağır hapse mahkum eden kararda imzası olan Ergenekon hakimi Hüsnü Çalmuk da 35 oy aldı. Yargıda Birlik bir model üretti. Halkçı, milliyetçi, devrimci yargıç ve savcıları Atatürk'te birleştirdi. Kuvayi Milliye arkamızda kalan bir hatıra değil önümüzde olan bir örnektir" dedi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Perinçek İşçi Partisi Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title