Haberler

Perinçek'ten Terörle Mücadeleye Destek

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK’ya karşı yapılan askeri operasyonları savundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK'ya karşı yapılan askeri operasyonları savundu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde memur sendikaları temsilcileriyle bir araya gelen Doğu Perinçek, "Hiç kimse kendi ülkesinde başka bir silahlı güç kabul eder mi" diye sordu. Kürtçülük bayrağı altında bir silahlı gücün kurulmasının ardından yol kesip haraç toplamalarının kabul edilemez olduğunu kaydeden Perinçek, "Bunlar belediyeleri ele geçirecekler; bu belediyelerin üzerinden devletçikler oluşturmaya başlayacaklar. Bunu kim kabul edebilir? Devletin görevi bunları temizlemektir. Onun için 'Efendim, silahlar susmuşken bu yapılır mı' gibi sözler yanlıştır. Ne yani, 4 Temmuz'da Silahlı Kuvvetlerin başlattığı harekat yanlış mı? Ülkenin yaşaması için zorunlu ve hatta gecikmiş bir harekat bu. Böyle bir harekata karşı çıkarak ne vatan, ne bağımsızlık, ne halk korunabilir, ne de millet olunabilir. Bu yüzden de bu savaş bir vatan savaşı, vatan savunması, vatan mücadelesi ve bunu yapmak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görevi ve borcudur" dedi.

Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Merasimlerde bando ve mızıka ile geçsinler diye mi bu ordu besleniyor? O yüzden de ordu görevini yapmaktadır, doğrusu da budur. Hayali bir şeyden bahsetmiyoruz. Bu ülkede haraç toplanıyordu değil mi? Bu ülkede yollar kesiliyordu, hala kesiliyor. Bu ülkede belediyeler kuruluyor, burası Kürdistandır deniliyor. O yüzden, değil koalisyon görüşmeleri sırasında, ne zaman başlarsa başlasın, bu harekat başlamalıydı. Ben bu harekatın başlayacağını geçen mart ve mayıs aylarında söylüyordum zaten. Bu başlayacaktı. Bu Türkiye'nin isteğiydi. Biz vatan noktasından bakmıyoruz olaylara. Ülkemizin bütünlüğü açısından bakmıyoruz. Ülkemizde yapılı bir başka silahlı kuvvetin ortalıkta cirit atması noktasından bakmıyoruz. Takmışız; seçimler, şunlar bunlar… Tabii başlayacak. Bu harekat milletin isteği. Aslında yarın başlayacak, öteki gün başlayacak diye bir şey yok. Bir gün başlayacaktı. Gecikmiş bir başlangıç bu."

Türkiye'de bölücü terör örgütüne karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin canla başla görevini yaptığına işaret eden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Önemli olan, 'Sen bu savaşta neredesin? PKK'nın yanında mısın? Amerika'nın yanında mısın, PKK ile birlikte, yoksa vatan savunmasını yapan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye'nin yanında mısın?' Bakın aslında Amerika- Türkiye savaşı başladı, bakın bunu görelim. Amerika bunu böyle algılıyor. Amerikan kaynaklarına bakıyoruz; dün New York Times gazetesinde bir yazı çıktı. CFR denilen Amerika'nın çekirdek hükümetine ait bir yayın organında başka bir yazı çıktı. Onlar tüm bunları Amerika ile Türkiye arasında dolaylı bir savaş olarak görüyorlar" diye konuştu.

1 Kasım'da yapılacak genel seçimi de değerlendiren Perinçek, CHP ve MHP'nin kurulacak seçim hükümetine bakan vermeyerek doğru bir karar aldığını savunarak, "Böylece her iki parti de PKK'yı AKP'nin kucağına bıraktılar. Bu tarihi bir fırsattır. Türk milleti PKK ile hükümet kuran AKP'yi hiçbir şekilde hoş görmez. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Doğu Perinçek Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title