Haberler

Perinçek'ten Bomba İddia! "Erdoğan ve Putin Kriz Öncesi Anlaşmıştı"

Güncelleme:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya krizinden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in Türkiye'nin Cerablus'a askeri operasyon konusunda anlaştığını öne sürdü.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'in Rus SU-24 tipi savaş uçağının düşürülmesinden birkaç gün önce görüştüklerini ve Türkiye'nin Cerablus'a askeri operasyon yapması konusunda anlaştıklarını iddia etti.

Perinçek, partisinin İstanbul İl Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, görüşmeyi Putin'in karargahından öğrendiklerini ve Türk Hükümet kaynaklarına da doğrulattıklarını iddia ederek, Rus uçağının düşürülmesinin, Türiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus bölgesine yapmayı planladığı askeri operasyonu engellediğini belirtti.

"TÜRKİYE CERABLUS'A ASKERİ HAREKAT İÇİN RUSYA İLE ANLAŞMIŞTI"

Perinçek, iddia ettiği görüşmeyle ilgili olarak şunları söyledi:

"24 Kasım günü Türk F-16 uçakları SU-24 Rus uçağını düşürmüşlerdi. Bu olaydan birkaç gün önce Putin ile Tayyip Erdoğan arasında bir görüşme gerçekleşiyor. Bu görüşmede Türkiye Cumhurbaşkanı, Rusya Devlet Başkanı Putin'e, Türkiye'nin askeri birliklerinin Suriye'nin kuzeyinde Cerablus bölgesinde bir harekat yapması durumunda tutumlarının ne olacağını soruyor. Putin de bunu görmezden geleceklerini, herhangi bir şekilde askeri bir eylemde bulunmayacaklarını, ama ekranların önünde Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunacaklarını belirtiyor. Böylece, Türkiye'nin Amerika ve İsrail tarafından Suriye'nin kuzeyinde kurulmakta olan 'Kürt Koridoru' diye anılan, aslında Amerika-İsrail koridorunu askeri bir harekatla kesmesi, bölmesi, parçalaması, ortadan kaldırması ve orada bir güvenlik alanı oluşturması, aynı zamanda Suriye'nin de toprak bütünlüğüne hizmette bulunacak bir askeri eylemde bulunması koşulları yaratılmış oluyor. Böylece Amerika ve İsrail'in ortak Kürdistan planının, Türkiye, Rusya ve bölge ülkelerinin işbirliğiyle bozulması koşulları yaratılıyor.

"UÇAĞIN DÜŞÜRÜLMESİ PLANI BOZDU"

Rus savaş uçağının düşürülmesiyle planın bozulduğunu savunan Perinçek, şöyle devam etti:

"Bütün hazırlıklar Genelkurmay'da tamamlanmış. Bunu hükümet kaynaklarından aldığımız bilgileri dayanarak söylüyoruz. Planlar gözden geçirilmiş, bütün gerekli incelemeler yapılmış ve bir anlamda harekat için düğmeye basılmak üzere. Akşam da Rusya'nın Dışişleri Bakanı Türkiye'ye gelecek. Böyle bir kritik günde, Rusya'nın savaş uçağı Türkiye Hava Kuvvetleri tarafından düşürüldü. Bugün bakıyoruz, Hükümet, 'Fırat'ın batısına PYD geçemez' şeklinde bir takım açıklamalarda bulunuyor; fakat Türk Ordusu Fırat'ın batısına geçen PYD güçlerine karşı herhangi bir müdahale gerçekleştiremiyor. Çünkü bölgede Rusya'nın askeri güçleri var."

PUTİN NEDEN "SIRTIMIZDAN BIÇAKLANDIK" DEDİ

Putin'in 'Sırtımızdan bıçaklandık' açıklamasını da bu yüzden yaptığını iddia eden Doğu Perinçek, Putin 'Sırtımızdan hançerlendik' dedi. Bunu da Rus kaynaklarına dayanarak belirtiyoruz. Bu ifade doğrudan doğruya o anlaşmaya yapılan ihanetle ilgili bir tespit şeklinde konuştu.

Rus yetkililerden edindikleri bu bilgileri Türkiye'de Hükümet kaynaklarına da doğrulattıklarını ifade eden Perinçek, En üst düzeyde Davutoğlu Hükümeti tarafından doğrulanmıştır. Bunu araştırırsanız, size evet diyeceklerdir. Hem Putin'in karargahı bize bu bilgileri verdi hem de biz bunu Türkiye Hükümeti kaynaklarından da araştırdık dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Doğu Perinçek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

selçukMobil-ANDROID:

anlaşmışlardıda Rusya neden Türkmenleri bombalıyodu o zaman? atma Perinçek din gardaşıyız

0
0
yanıtYanıtla
BağımsızMobil-IOS:

Sosyalist,kominist,apocu terörist,siyonist,Kemalist,vatanist,şimdide erdoğanist,Allah aşkına bu fırıldağın ne mal olduğunu bilen biri varsa söylesinde herkese herkezde bilsin,hayır yazık kendiside bilmiyor ayıp değil bari oda öğrenmiş olur.

0
0
yanıtYanıtla
EkberMobil-IOS:

Bos konusuyorr

0
0
yanıtYanıtla
kandilMobil-ANDROID:

yuzde 1 bile oy almayan kisiye kim inanir ki....

0
0
yanıtYanıtla
kamalakMobil-ANDROID:

Bırak siyaseti medya da kalmak için herşeyi yapıyon az rahmetlinin emeğine Saygin olsun... Vatan hainligi yapmayı bırak saadet devri bitmiştir öğrencisi RTE ile yola devam ediyoruz biz

0
0
yanıtYanıtla
ErenMobil-IOS:

Bu apo pkk dostu vatan partisi kurabiliyor türkün etrafı sarılmış

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title