Haberler

Perinçek: "İşçi Partisi Olarak Şuanda Bir Adayımız Yok"

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün basında yer alan “Yılmaz Büyükerşen’i İşçi Partisi aday olarak ilan etti” şeklindeki haberlere tepki göstererek, kendilerinin Cumhurbaşkanı adayının bulunmadığını vurguladı.

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün basında yer alan "Yılmaz Büyükerşen'i İşçi Partisi aday olarak ilan etti" şeklindeki haberlere tepki göstererek, kendilerinin Cumhurbaşkanı adayının bulunmadığını vurguladı.

Bir dizi ziyaret için geldiği Eskişehir'de İHA'ya açıklamalarda bulunan Perinçek, sabah basın mensuplarına Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamaların bazı kısımlarının yanlış anlaşıldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı adayının "Atatürk'ün Çankaya'sına yakışan bir aday olması lazım" diyen Perinçek, şunları söyledi:

"Sabahleyin yaptığımız basın açıklamasında milli güçlerin birlikte bir aday belirleyeceğini vurgulayarak ifade ettim ve aynı zamanda da İşçi Partisi'nin bugün bir Cumhurbaşkanı adayı olmadığını söyledim. Ama Cumhurbaşkanı adayının tanımı üzerinde durdum. Özellikle vatansever, Atatürk'ün Çankaya'sına yakışan bir aday olması lazım. Bunu da hep birlikte belirlemeliyiz. Bunun üzerine Sayın Yılmaz Büyükerşen soruldu. Orada Yılmaz Büyükerşen'in çok değerli bir cumhuriyet aydını olduğunu, başarıları olduğunu vurguladım. Özellikle belirttim. Ancak üzerinde birleşilebilecek bir adayın şart olduğunu, bizim İşçi Partisi olarak şuanda bir adayımızın olmadığını, diğer milli güçlerle birlikte bir aday önereceğimizi belirttim. Ama basında bu açıklamalarım, 'Yılmaz Büyükerşen'i İşçi Partisi aday olarak ilan etti' diye verdiler. Ben Yılmaz Büyükerşen'e çok değer veriyorum. O bizim dostumuz. Çok değerli bir cumhuriyet aydını, Belediye Başkanımız. Ama herhangi bir aday üzerinde ancak birleşerek ilanda bulunabiliriz. Şuanda bizim Yılmaz Büyükerşen ismini açıklama durumumuz yoktur. Bunu özellikle vurguluyorum. Bu konuda yanlış haber yapan basın kurumlarında da özellikle düzeltmelerini rica ediyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Doğu Perinçek İşçi Partisi Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title