Haberler

Perinçek: Avrupa İnsanının Özgürlüğü İçin Buradayız

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Fransa'nın Strasbourg kentinde, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkındaki açıklamaları nedeniyle ceza alması üzerine verilen ihlal kararıyla ilgili İsviçre'nin temyiz başvurusunu görüştü. Davayı Türkiye'den Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonuna üye milletvekilleri Egemen Bağış, Deniz Baykal ve Haluk Koç'un da bulunduğu yaklaşık 200 kişi takip etti. Davaya müdahil taraf olarak katılan Ermenistan hukuk heyetinde ABD'li ünlü aktör George Clooney'in eşi avukat Amal Alamuddin Clooney de yer alıyor.

Mahkemede konuşan Perinçek, Avrupa insanının özgürlüğü için geldiklerinin belirterek, "Avrupa insanının özgürlüğü için buradayız. AİHM'in 17 Aralık 2013'teki kararı özgürlükleri güvence altına alıyor. I. Dünya Savaşı'ndan kalan ön yargıların geleceği olumsuz etkilemesinden kurtulmak gerekiyor. Soykırım hukuki bir tanımdır. Osmanlı Devleti, Ermeni yurttaşlarına karşı toptan yok etmeye girişmemiştir. Ermeni yurttaşlarımızın acılarını her zaman paylaştım. Kültürümüze katkılarını hep takdir ettim. Ermenileri değil büyük devletleri sorumlu tuttum. Ermeni iddiaları Türkleri aşağılamanın aracı haline getirildi" dedi. - Strasbourg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Perinçek İşçi Partisi Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title