Haberler

Netanyahu, BM Genel Sekreteri'nin Gazze'ye Girmesine İzin Vermedi

Güncelleme:

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Gazze'ye gitme isteği İsrail Başbakan'ı Netanyahu tarafından kabul edilmedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ve Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ramallah'ta. Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'la ortak basın toplantısı düzenleyen Ban, acilen Gazze'de ateşkes sağlanması ve İsrail'e füze atılmaması çağrısında bulundu.

GAZZE'YE GİTME İSTEĞİNİ NETANYAHU REDDETTİ

Öte yandan, Hamas'ın Resmi Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Hamas'ın teklifi üzerine Gazze Şeridi'ni ziyaret etmeyi kabul eden BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un bu isteğinin, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu tarafından reddedildiğini bildirdi.

"BUNA SESSİZ KALAMAM"

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile de görüştü. Görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, şiddetin durması çağrısında bulunarak, "Her geçen saat ölü sayısı artarken BM Genel Sekreteri olarak sessiz kalamam" dedi.

Daha önceki girişimlerinde barışı sağlamakta başarılı olamadıklarına değinen Ban, daha çok çalışmaları gerektiğini, kaybedecek zamanlarının olmadığının altını çizdi.

Şimdiye kadar 600'dan fazla Filistinli'nin öldüğünü ve 3 binden fazla yaralı olduğuna dikkati çeken Ban, "Engeller ne olursa olsun Filistinliler ve İsrailliler ortak bir geleceğe sahiptir" diye konuştu.

Ban, Hamas'ın İsrail'e düzenlediği roket saldırılarını kınadı.

PERES, KATAR'IN FİLİSTİN POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

İsrail Cumhurbaşkanı Peres ise her ülkenin kendine yönelik saldırılardan ve masum sivillerin öldürülmesine yönelik girişimlerden korunmak zorunda olduğunu, hiçbir ülkenin kendi topraklarına roket atılmasını kabul edemeyeceğini savundu.

"Hamas, Gazze'nin eğitimi, sağlık kurumlarını ve geleceğini inşa etmek yerine, milyonlarca doları kanalllar ve roketler inşa etmeye harcamaktadır" iddiasında bulunan Peres, Katar'ın Filistin politikasını da eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Katar'ın petrol gelirlerini insanların ölmesine neden olan tünellerin inşa edilmesine, roketlere gönderme hakkı yoktur. Bu onları ilgilendirmez. Eğer, Gazze'yi ölümün merkezi haline getirmek istemiyorlarsa, durdursunlar bunu."

Peres, Gazze'deki ölümlerden Hamas'ın sorumlu olduğunu ileri sürerek, İsrail ordusunun kendi vatandaşlarını korumak için elinden geleni yaptığını savundu.

"HAMAS KENDİNİ İZOLE ETTİ, DÜNYA DA ONLARI İZOLE ETMELİ"

Terörizmin hiçbir zaman barış getirmeyeceği görüşünü aktaran Peres, "Hamas kendini izole etti, dünya da onları izole etmelidir" ifadesini kullandı.

İsrail'e düzenlenen uçak seferlerinin askıya alınmasından üzüntü duyduğunu kaydeden Peres, "uçak seferlerini durdurmak yerine uçuşları tehlikeye atan roketlerin durdurulmasının daha önemli olduğunu" dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Benjamin Netanyahu Şimon Peres İsrail Hamas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500

Yorumlar (50)

engin:

hamasa her türlü silah desteğini el altından vermeliyiz ama arabistan üzerinden ama mısır üzerinden bunlar artık çok olmaya başladı gerekirse hava savunma bataryaları ağır silahlar olmak üzere para desteği dahil israili yıldıracak her türlü destek hamasa sağlanmalı...

21
4
yanıtYanıtla
freebeyin@hotmail.com:

arabistan mısır dediklerin zaten amerikanın köpeğı neyin kafasını yaşıyorsun

yanıt0
yanıt0
selahaddin eyyubi:

bm nin başına seni getiren köpeklere göstermelik hırlıyor BERABER MAHFOLUN kafirler

18
1
yanıtYanıtla
ALİ:

İsrail 3 vatandaşı için gazzeyi yerle bir etti. Türkiye 9 vatandaşı için bir şey yapamıyor. Yazıklar olsun.

14
5
yanıtYanıtla
mazlumun ahı:

allah belanı versin... bu mübarek günde inşallah yakın bi gelecek aynı zalimliklerin bin katına marus kalırsınız

15
0
yanıtYanıtla
Vahap:

Yahudi kim mun. Senin de ellerine o miniklerin, masumların kanı bulaşmış, girme o mübarek topraklara. Hepinizin ALLAH belasını versin. Kahrolsun İsrail.

12
3
yanıtYanıtla
free palestine:

Ya bu nasıl bi salaklık bu natayahu tam bir salak. bugüne kadar kaç filistinli ölmüş ve kaç pislik yahudi. Karşılaştır bakalım. Bunların tek isteği filistinlilerin topraklarını alıp yavaş yavaş büyük israili kurmak. İsrail eninde sonunda yok olacak bitecek

12
2
yanıtYanıtla
reality:

koskoca türkiye takilmis hamas örgütünün pesine gidiyor israilin yaptiklarini kimse onaylamaz ama yabanci basinda yaziyor israil bombaatmadan önce isaret fisegi atiyor bu bina bombalanacak diyor hamasta o binaya kadin ve cocuklari dolduruyor. bunlari yaptiklari icin dünyadan fazla tepki görmüyorlar bizimkilerde diyorki dünyada tayyipten baska ses cikaran yok

3
10
yanıtYanıtla
cengizkiller_dog44@yahoo.com:

sen bbc cnn times felan takip et :) sen nerenin tohumusun? Müslüman yazarların yazdıkları yalan riyaaa! sen Yahudi yazarlarla yorum yap!

yanıt0
yanıt0
realityertuglu@gmail.com:

yandas medyayimi takip edeyim dangalak ispanyol medyasi dahil tüm avrupa yaziyor kuranin oku emrini Dogru Düzgün anlasaydin zaten bu durumda olmazdin

yanıt0
yanıt0
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title