Haberler

Perakende Kanunu Çıkıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, dükkan açmak isteyenlerin karşılaştığı zorlukları sona erdirecek bir kanun hazırladıklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, dükkan açmak isteyenlerin karşılaştığı zorlukları sona erdirecek bir kanun hazırladıklarını söyledi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ve Bursa Perakendeciler Derneği (PERDER) iş birliğiyle "Türkiye ekonomisi ve perakende" konulu bir konferans düzenlendi. Hilton Otel'de düzenlenen konferansa katılan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Perakende Kanunu'nun çıkacağı müjdesini verdi. Zirvenin ana gündem maddesini uzun süredir tartışılan "Perakende Kanunu" oluştururken, konuyla ilgili bilgi veren Müsteşar Altunyaldız, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak uzun süredir üzerinde çalıştığımız taslağımızı 7 Ekim'de kamuoyunun görüşüne açtık. Tasarıdaki gedikleri giderebilmek için her kurum ve kuruluşla görüşüyoruz. Sayın Bakanımız, tasarı olgunlaştığında kamuoyuyla paylaşacaktır" dedi.

Müsteşar Ziya Altunyaldız, "Hem organize perakende hem de geleneksel perakende alanlarının düzenlenmesi, rekabetin daha yaygın bir şekilde ifade edilmesi, ayrıca pek çok hususun perakende bilgi sistemi gibi tek noktadan yönetilmesi ve çağdaş yönetim teknikleri oluşturulması gibi pek çok işlevi yerine getiren bir düzenleme düşünüyoruz. Dükkan açmak isteyen vatandaşların karşılaştıkları bürokratik zorlukları ortadan kaldıracak, tek bir kapıdan işlerini halledebilecekleri bir yasa tasarlıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Aygün ise, Perakende Kanunu olmamasının ciddi bir eksiklik oluğunun altını çizerek, "286 milyar liralık bir ciroya sahip olan perakende sektörüne dair yasanın olmaması ciddi bir eksiklik. Türkiye'de bu sektörde bir dönüşüm yaşandı. Şu anda yüzde 50'si geleneksel, yüzde 50'si ise organize olmuş kanat. Geleneksel kanat diye tabir ettiğimiz kesimin organize kesime geçişi hızlı olmakta. Yasadan beklediğimiz bu geçiş sürecinde güçlünün zayıfı ezmediği, büyük sermayenin küçüğü ezmediği bir ortam oluşturulmasıdır" dedi.

Konferansa MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Aygün ile çok sayıda esnaf katıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Ziya Altunyaldız Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title