Haberler

Pera Palace Hotel Jumeirah: Ege Usulü Enginar

Güncelleme:

Ramazan ayını birbirinden özel lezzetlerle unutulmaz kılan Pera Palace Hotel Jumeirah'nın en sevilen yemeklerinden Ege Usulü Enginar tarifi aşağıdaki gibidir:

Ege usulü enginar:

Enginar : 4 adet

Asma yaprağı : 4 adet (iri boy, önceden haşlanacak)

Rezene : 1 adet

Kuru soğan : 1 adet

Dereotu : 1 demet

Yeşil elma : yarım adet

Zeytinyağı : yeterince

Pirinç : 100 gr

Yapılışı:

Pirinçler iyice yıkanır, içine ¼ oranında rezene, kuru soğan ve biraz da dereotu doğranıp tuz, karabiber ile lezzetlendirilip enginarın çanak kısmına doldurulur. Haşlanmış yapraklar ile sarılır ve altına kuru soğan, elma, rezene ve dereotu sapı koyulmuş tencereye yerleştirilir. Tencerenin geniş olması gerekir. Enginarlar suyun altında kalacak şekilde zeytinyağı ve tuzu da eklenip önce orta yüksek ateşte kaynatılır, sonra orta ateşte 40-45 dk (ya da enginarlar pişene kadar) pişirilir. Soğuyunca elinizdeki yeşillikler ile dekore edilip servis edilir.

Ahtapot;

Ahtapot : 1 adet

Beyaz şarap :50 gr

Kereviz sapı (bütün) :1/2 adet

Taze rezene :1 adet

Taze kekik :1/4 paket

Kuru soğan :1 adet

Sarımsak :4 ad

Defneyaprağı :2 ad

Tane karabiber :5 ad

Deniz tuzu(maldon) :yeterince

Zeytin yağ :50ml

Havuç :1 adet

Maydanoz :1/4demet

Dereotu :1/4demet

Domates :1 adet

Yapılışı:

Ahtapotların kafası kesip yıkandıktan sonra ikiye kesilir, sebzeler gelişi güzel tarzı doğranır, şarap ve diğer tüm malzeme ahtapotla birlikte bir kaç dakika hep birlikte harmanlanır; sonrasında sebzelerin yarısı ahtapotların altına, geri kalan yarısı da üzerine yerleştirilir. Derin tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapandıktan sonra 160 C de 1saat 40 dakika pişirilir. Sonra fırından dışarıya çıkartılır ve ahtapotlar kendi suyunun içersinde soğumaya bırakılır. Soğuyan ahtapotlar düzgün bir şekilde porsiyonlanır, servise hazır hale getirilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Yemek Tarifi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title