Haberler

Pera Müzesi'nde Picasso ve Aurora Sergilerini Görmek İçin Son Günler

Güncelleme:

Pera Müzesi'nde devam eden Picasso Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler ve Aurora Kuzey Ülkelerinden Çağdaş Cam Sanatı sergilerini görmek için son günler!

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde, 5 Şubat 2014 tarihinde açılan, Pablo Picasso'nun doğduğu evden, Málaga'daki Museo Casa Natal Koleksiyonu'ndan seçilen gravür, seramik ve kişisel eşyalarından oluşan "Picasso: Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler" ile çağdaş cam sanatının öncüleri olan Kuzey ülkelerinden bir seçki, "Aurora: Kuzey Ülkelerinden Çağdaş Cam Sanatı" sergilerini görmek için 20 Nisan Pazar son gün.

Geçtiğimiz yüzyıldan itibaren tüm zamanların görme biçimlerine damgasını vuran Picasso'nun üslupsal geçiş örneklerini sunan seçki, sonsuz arayışlarla dolu dünyasının bir yansıması niteliğinde. Picasso Vakfı, Picasso Evi Müzesi Koleksiyonu'ndan derlenen gravürler, sanatçının klasisizm, kübizm ve gerçeküstücülüğü birleştirdiği ve dönüştürdüğü yarım asırlık ışıltılı yaratım serüveninde, 1923 ve 1969 yılları arasında kullandığı kalıpları, tekniği ve tarzı panoramik bir bütünlük içinde sunuyor. Sergide, 56 gravür, 8 seramik toplam 66 eserle birlikte sanatçının bebeklik gömleği, patikleri ve kurşun askerleri gibi kişisel objelerine de yer veriliyor.

Küratörlüğünü Nääs Konsthantverk Yönetim Kurulu Üyesi Mats Jansson'un yaptığı "Aurora: Kuzey Ülkelerinden Çağdaş Cam Sanatı" sergisinde sanatçılar, politikadan şiire, cinsiyet ve çevresel tartışmalara kadar uzanan günümüz meselelerini de, kuzeyin sadelik ve zarafetini koruyan anlayışıyla camla ifade ediyorlar.

Çağdaş cam sanatının sıradışı uygulamalarından bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturan "Aurora: Kuzey Ülkelerinden Çağdaş Cam Sanatı" sergisinde, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka ve İzlanda'dan 25 sanatçının 51 yapıtı yer alıyor.

Her iki sergi de 20 Nisan 2014 tarihine kadar Pera Müzesi'nde ziyarete açık kalacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Pera Müzesi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title