Haberler

Pera Müzesi'nde 10'uncu Yıla Özel İki Sergi

Güncelleme:

Pera Müzesi kuruluşunun 10.yılını çağdaş sanatın ikonik ismi Grayson Perry'nin "Küçük Farklılıklar" ile yıldızların fotoğrafçısı Cecil Beaton'ın "Porteler" sergisi ile kutluyor.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı kurucularından İnan Kıraç ve İpek Kıraç ile Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol'un ev sahipliğinde düzenlenen açılış gecesine iş ve sanat dünyasının tanınmış isimleri katıldı.

Açılışa Cecil Beaton sergisinin küratörü Londra'daki National Portrait Gallery Fotoğraf Danışmanı Terence Pepper, Grayson Perry sergisinin küratörü British Council Görsel Sanatlar bölümünden Linsey Young, British Council Görsel Sanatlar Direktörü Emma Dexter ve Sotheby's İstanbul Ofisi Direktörü Oya Delahaye'in yanı sıra, aralarında Ender Mermerci, Erkan Özerman, Ali Güreli, İlhan Kesici ve eşi Binhan Kesici, İnci Aksoy, Tahire Demircan, Atıl Kutoğlu, Demet Evgar, Nuri Meseretçioğlu ve eşi Aygen Meseretçioğlu'nun bulunduğu pek çok konuk ilgi gösterdi.

Sanatseverler, Pera Müzesi'nde 26 Temmuz'a kadar devam edecek olan sergilerde çağdaş sanatın yaşayan en sıra dışı isimlerinden Grayson Perry'nin seramik, halı ve baskı çalışmaları ile 20. yüzyılın çok yönlü fotoğrafçılarından Cecil Beaton'ın karelerini Türkiye'de ilk kez görme fırsatı yakalayacak.

Pera Müzesi ve British Council işbirliğiyle düzenlenen "Küçük Farklılıklar" sergisinde Turner ve BAFTA Ödüllü sanatçı Grayson Perry'nin seramik, halı ve baskı işlerinin yanı sıra, British Council Koleksiyonu'ndaki 6 halıdan oluşan eser serisi "Küçük Farklılıkların Kibri" de yer alıyor.

Sotheby's işbirliği ile düzenlenen Cecil Beaton "Portreler" sergisi ise Londra'daki National Portrait Gallery Fotoğraf Danışmanı Terence Pepper küratörlüğünde düzenleniyor. Sanatçının 1920'lerden 70'lere kadar fotoğrafladığı film yıldızı, yazar, sanatçı, kraliyet mensupları ve entelektüellerin portrelerine odaklanan sergi, 100 binden fazla negatif, 9 bin vintage baskı ve 42 kupür albümü içeriyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Pera Müzesi İnan Kıraç Londra Özalp Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title