Haberler

Pera Film De "Temelde Kimim? Neyim Ben?"

Pera Film, 6 – 22 Mayıs 2011 tarihleri arasında "Temelde Kimim? Neyim Ben?" adlı programda, özgün ve sıradışı hikayeleri keşfe çıkıyor.

Çılgın bilim adamlarını ve hırslarını konu alan bu filmler, genetiği bozulmuş varlıkların yanı sıra duygusal açıdan aşırı değişimleri de irdeliyor.

1930'lar ve 1940'larda çekilmiş 6 şaşırtıcı filmden oluşan nostaljik seçki, bilimin fiziksel ve ruhsal varlığımız üzerindeki önemli etkisini de gözler önüne seriyor; program 7 Nisan – 3 Temmuz 2011 tarihleri arasında Pera Müzesi'nde "Temelde İnsan: Çağdaş Sanat ve Nörobilim" adlı sergiye paralel sunuluyor.

Programda, Mary Shelley imzalı trajedi ve korku klasiğinin sinemadaki en iyi uyarlaması sayılagelen 1931 yapımlı Frankenstein, Frankenstein'ın Gelini, usta yönetmen Jean Cocteau'nun büyü, arzu ve ölüme dair olan Güzel ve Çirkin filmi, dolunayda ölümcül bir kurt adama dönüşen lanetli bir adamın hikayesini anlatan Kurt Adam filmi, James Whale tarafından ustalıkla yönetilmiş ve korku ile mizahın başarıyla harmanlandığı Görünmez Adam filmi ve genç ve yakışıklı kalmak için ruhunu satan Londralı aristokrat, Dorian Gray'ın hikayesini anlatan Dorian Gray'in Portresi yer alıyor.

14 Mayıs Cumartesi, Müzeler Gecesi kapsamında Pera Müzesi gece 24:00'e kadar açık olacak. Pera Film bu günü saat 22:00'de "Temelde Kimim? Neyim Ben" programından "İki Süper Film Birden: Frankenstein ve Frankenstein'ın Gelini" ile kutlayacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title