Haberler

Pepe: Sadece İnsanları Öldürenler Değil, Ağaçları Kesenler de Katildir

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Türkiye'nin Her Yerinde Ormanların Korunması Gerektiğini Belirterek 'Sadece İnsanları Öldürenler Değil, Ağaçları Kesenler de Katildir' Dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Türkiye'nin her yerinde ormanların korunması gerektiğini belirterek ''Sadece insanları öldürenler değil, ağaçları kesenler de katildir'' dedi.

Bakan Pepe, dün gece vefat eden halası Ülve Şahbazoğlu'nun eşi 74 yaşındaki Ahmet Şahbazoğlu'nun cenazesine katılmak üzere bu sabah THY'ye ait tarifeli uçakla Ankara'dan Trabzon'a geldi. Akçaabat İlçesi Nefsi Pulathane Mahallesi'nde bulunan halasının evine giden Bakan Osman Pepe, evin önünde taziyeleri kabul ederek halkla bir süre sohbet etti.

Bakan Pepe, orman alanlarının korunması ile ilgili soru soran vatandaşlara, ''Ormanları ne pahasına olursa olsun, Karadeniz'de de, her yerde de korumalıyız. Sadece insanları öldürenler değil, ağaçları kesen de katildir. Orman kesildiği zaman orada yaşayamayız. Orman yaşamımızın teminatıdır'' dedi. Bakan Pepe, daha sonra eniştesi Ahmet Şahbazoğlu'nun tabutunu yakınlarıyla birlikte omuzlayarak Akçaabat Belediye Camii'ne getirdi.

'ÇOCUKLUĞUMUN ÇINARLARINI KESTİLER'

Cami avlusunda gördüğü tarihi çınar ağacını Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'le beraber inceleyen Bakan Pepe, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

''Çocukluğum buradaki futbol sahasında geçti. Sebatspor'da oynadığım yerdi buralar. Burada 200 yıllık tarihi çınarlar vardı. İnsanlar değerlerini bilmedi ve kestiler. Hiçbir kurala uymadan, buradaki tarihi çınarları kestiler. Şimdi bunlardan bir tane kaldı. 1795 yılında dikilmiş tarihi bir çınar kaldı. Belediye başkanımızı da bunu koruduğu için tebrik ediyorum. Bunlar bizim tapularımız. Bu ülkeye vurduğumuz mühürdür bunlar. Çevreye saygı, ağaca saygı, insanlığı gereğidir.''

Bakan Pepe, basın mensuplarının Acaristanbul'la ilgili sorularını ise, ''O konuyu konuşmak istemiyorum. Şu anda yeri değil. Sonra konuşuruz'' diyerek yanıtlamadı.

Pepe, öğle namazının ardından eniştesi Ahmet Şahbazoğlu'nun cenaze namazını kıldı. Şahbazoğlu'nun cenazesi daha sonra Pulathane Mahallesi'ndeki aile kabristanında toprağa verildi.

Bahadır ÖKTEM/AKÇAABAT (Trabzon), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title