Haberler

Penza Valisi Boçkarev: Nükleer Santral İki Ülkeyi Yakınlaştıracak

Güncelleme:

Mersin'e gelen Rusya Federasyonu Penza Bölge Valisi Vasili Boçkarev, kente yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santralinin iki ülkeyi birbirine yakınlaştıracağını söyledi.

Mersin'e gelen Rusya Federasyonu Penza Bölge Valisi Vasili Boçkarev, kente yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin iki ülkeyi birbirine yakınlaştıracağını söyledi.

Bir dizi ziyaret ve program çerçevesinde geldiği Mersin'de Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaret eden Vasili Boçkarev, burada yaptığı konuşmada Gülnar İlçesi'nin Büyükeceli Mahallesi'ne yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin önemine değindi. Santralin iki ülke içinde yarar sağlayacağını kaydeden Boçkarev, şunları söyledi:

"Sizin ile ülkemiz arasında nükleer santral ile ilgili bir takım görüşme ve anlaşmalar yapıldı. Şüphesiz, Türkiye'de yapılacak santralin büyük ölçekte bir kesime hizmet edeceği ortadadır. Elbette santral inşa edildikten sonraki süreçte Rusya Federasyonu halkları ile Türkiye'nin birbirine daha da yakınlaşacağı kaçınılmaz bir gerçektir. İmzalanan mutabakat zaptı neticesinde, Penza olarak Türkiye'deki gerek ekonomik yatırımcıları gerekse ülke çapındaki endüstriyel amaçlı girişimleri Penza'ya davet etmiş oluyoruz."

Vali Özdemir Çakacak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in iki ülke arasındaki var olan ticaret hacminin arttırılması konusunda fikir birliği içinde olduklarını belirterek şöyle konuştu:

MERSİN'E TURİST BEKLİYORUZ

" Mersin'de yapılacak olan nükleer santral dolayısı ile ilişkiler daha da artacaktır. Mersin, Rusya Federasyonu'nda 210 Milyon dolar civarında ihracatı bulunmaktadır. Yeni inşa edilen Çukurova Bölgesel Uluslararası Havalimanı ile birlikte özellikle Mersin ve Rusya Federasyonu arasında turizmin daha da gelişeceğine inanıyoruz. Hava limanımızın inşaat çalışmaları durmuştu. Yapılan anlaşma ile çalışmalar yeniden başlayacak ve en kısa sürede bitecek. İnşaatımız bittiğinde de sizlerden turist bekliyoruz. Mersin ve Penza kenti arasında var olan ilişkilerin daha sağlam yapıya oturması amacı ile mutabakat zaptı imzaladık. Bu mutabakat zaptı ile her konuda iyi niyetlerimizi sunacağız. Ekonomik, bilimsel, teknik ve kültürel işbirliğine dair bu zaptın imzalanması ile birlikte her iki taraf görev ve yetkileri kapsamında mevzuatlara uygun olarak eşitlik, karşılıklı yarar temeli üzerinde ticari, ekonomik, bilimsel, teknik ve kültürel işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. Sanayi, tarım, inşaat ve turizm öncelikli iş birliği alanlarımızdır."

Konuşmaların ardından Mersin Valiliği ile Penza Bölgesi arasında mutabakat zaptı imzalandı. Ziyaretin sonunda Boçkarev, Çakacak'a şiir kitabi armağan ederken, Çakacak da çini işlemeli bir vazo takdim etti. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özdemir Çakacak Gülnar İlçesi Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title