Haberler

    Pensilvanya Bu Mesaj Sana

    Güncelleme:

    Geçme namerd köprüsünden...

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanla ilgili kararına ilişkin, "Biz bu süreç içinde hiçbir şekilde komisyona müdahil olmadık, hiçbir komisyon üyesine şu veya bu şekilde bir telkinde bulunmadık. Yasaların ve Anayasanın getirdiği sorumluluk da budur ama CHP ve diğer muhalefete baktığınızda her gün ihsası reyde bulundular" dedi.

    Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, "Makedonya'da bize 'Binlerce al bayrak gönderir misiniz?' dendi, biz 'Binlerce ne ki, her haneye üç hediyemiz olacak' dedik. Bu hediyeler al bayrağımız, Türkçe meali ile Kur'an-ı Azimüşşan ve Türkçe sözlük olacak. Balkanlar bize emanet" şeklinde konuştu. Karanlık odalarda koalisyon içerisinde olanların bunu anlayamayacaklarını belirten Davutoğlu, "Balkanlara gidemeyenler bunları anlayamazlar" dedi.

    SORUŞTURMA KOMİSYONU'NUN YÜCE DİVAN KARARI

    Meclis Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakana ilişkin "Yüce Divan'a gönderilmemesi" kararını değerlendiren Davutoğlu, "Bu oyunları bozduk biz. ve bugün Türkiye demokratik istikrarını ispat etmiş, ekonomik kalkınması sürdüren dünyada etkisini her an gösteren bir ülkedir. Bu imajı bozacak her türlü çalışmanın karşısında olacağız. Üç hususu vurgulamak istiyorum; Birincisi komisyon kararı ne yönde olmuş olsaydı dahi, geçen sene yaşadıklarımız ve daha da öncesinde 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarımızın hukuka aykırı bir şekilde sorguya çağrılması, Gezi provokasyonu, 17-25 Aralık provokasyonları, 19 Ocak MİT tırlarına operasyon, 27 Mart Dışişleri Bakanlığı'nın dinlenmesi bir darbe süreciydi, bir vesayet kurma çabasıydı. Biz de bu sürecin karşısında dimdik durduk. Birileri bütün bu süreç içinde demokrasiye darbe vurmak istediler, ekonomik kalkınma perspektifine darbe vurmak istediler, Türkiye'nin uluslararası itibarını bozmak istediler. Hiç şek ve şüphe olmasın ki bu darbe teşebbüsü akim kalmıştır ve bunu yapanlar tarih ve millet önünde hem mahcup hem de mahkumdurlar" ifadelerini kullandı.

    "PARALEL ÇETE TEK BAŞINA DEĞİLDİ"

    "Paralel çete bu hesaplar içine girmişken tek başına değildi" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bugün bu tartışmaları yürütmeye çalışan muhalefet liderlerine sesleniyorum, son 1 yıl içerisinde biz muhasebemizi yapıyoruz, bir de siz muhasebenizi yapın. Aslında sizin içinizde bu muhasebeyi yapanlar da var. Bir CHP'li milletvekili '30 Mart seçimleri öncesi paralelcilerle işbirliği yapmakla hata ettik' dedi. Bunu tekraren söylüyorum, bunu Kılıçdaroğlu'nun yüzüne bakarak söyledi. Şimdi Kılıçdaroğlu da hesap verme makamıdır. Bu darbe teşebbüsçülerine karşı ne yaptınız? Bu darbecilerle işbirliği yaptınız. Nasıl 27 Mayıs'ta görünen darbecilerle işbirliği yaptıysanız, nasıl 28 Şubat'ta o zamanki post modern darbecilerin ikna odağı sözcülerini partinize taşıdıysanız, bu paralel çetenin iç ve dış odaklarla yürüttüğü darbe teşebbüsünün de içinde yer aldınız. Hiçbir gelişme bu gerçeği örtemez. Türkiye'de AK Parti demokratik istikrarı savunurken CHP ve MHP bu paralel çeteyle 30 Mart seçimlere koalisyonla girdiler, yetmedi 10 Ağustos seçimlerine çatı adayla girdiler. Çatı aday tam bir darbe koalisyonunun adıydı. Ama millet, 'Biz çatıyı anlamayız, bir topluluğun temeline, o inanca, ahlaka bakarız' dedi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı makama getirdi" dedi.

    "CHP, DİNLEME YAPANLARA SAHİP ÇIKTI"

    Son 1 yıl içerisinde verilen mücadele ile sadece AK Parti'yi değil demokrasi ve insan haklarını, haksız bir şekilde dinlenen ve mahrem hayatı tehlike altında olan insanların hukukunu savunduklarına dikkat çeken Davutoğlu, "CHP ise ne yaptı: Son derece oportünist bir şekilde dinleme yapanlara sahip çıktı. Haksız bir şekilde vatandaşın hukukunu rencide edenlere, bürokraside örgütlenerek siyasi ve milli iradeyi vesayet altına almak isteyenlerle işbirliği yaptı. CHP'nin bu anlamda kimseye söyleyecek bir sözü yoktur. Kendi hesaplarına baksınlar" diye konuştu.

    "ŞİŞLİ'DE YAŞANANLAR BAKMAK LAZIM"

    İstanbul Şişli'de yaşananlara bakmak gerektiğini belirten Davutoğlu, "Şişli eski belediye başkanı, CHP büyükşehir belediye başkan adayı oluyor. Onun oğlu, yeni Şişli adayının yanına veriliyor ve bir protokol imzalanıyor. Eğer Hayri İnönü başkan seçilirse sonrasında görevi eski başkan oğluna devretmek için. Sonra bu ortaya çıkıyor, karşılıklı tehditleşmeler, şantaj oluyor ve mafya devreye giriyor. Şimdi bu tablo nasıl bir tablo, burada bir pazarlık kültürü var, demokrasi kültürü yok, bir vesayet kültürü yok, babadan oğula geçen bir saltanat kültürü var. Şiddetten, saltanattan, demokrasi ve cumhuriyet çıkmaz. Şişli ölçeğinde bile bunu başaramayanlar, Türkiye ölçeğinde hangi iddiada bulunabilirler. 2 ay geçti bu sorunu çözemediler, çünkü bu bir zihniyet sorunu" ifadelerini kullandı.

    "KOMİSYONA MÜDAHALE ETMEDİK"

    "Soruşturma Komisyonu, hukuki bir süreçtir" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Başbakan ve bakanların görevleri esnasında ve görevleriyle ilgili işledikleri suçlarla yetkilidirler ve bu konuyu objektif bir şekilde ele alırlar. Geçen sene bakanlarla ilgili iddialar ortaya atıldığında bakanlar görevlerinden istifa ettiler. Kendi talepleri ve AK Parti'nin talebiyle Soruşturma Komisyonu kuruldu. Siyasetin yapması gereken görev budur. Ama komisyon kurulduktan sonra yasal ve Anayasal olarak Soruşturma Komisyonu'na siyasal etkide bulunmak ve Soruşturma Komisyonu'nun etkileyecek şekilde ihsası reyde bulunmak hukuka aykırıdır. Komisyonun kendi doğası içinde işlemesine izin vermek gerekiyor. Bu Soruşturma Komisyonu nihai kertede mahkemelerin işi... Biz bu süreç içinde hiçbir şekilde komisyona müdahil olmadık, hiçbir komisyon üyesine şu veya bu şekilde bir telkinde bulunmadık. Yasaların ve Anayasanın getirdiği sorumluluk da budur. Ama CHP ve diğer muhalefete baktığınızda her gün ihsası reyde bulundular. Eğer bu konu bu kadar açıksa niçin Soruşturma Komisyonu'na ihtiyaç hissedildi. Soruşturma Komisyonu çalışırken ihsası reyde bulunmak suçtur. Biz Soruşturma Komisyonu'nu AK Parti olarak kurduk, komisyonun çalışmaları esnasında hiçbir müdahalede bulunmadık. Herhangi bir şekilde telkinimiz olmadı. Şimdi herkesin Soruşturma Komisyonu'ndan çıkan rapora saygı duyması gerekir ve o raporun detaylarını beklemesi gerekir. Yüce Meclisimiz bu konudaki nihai kararını aynı hukuki normlar içinde verecek. Hiçbir şekilde bir müdahale doğru değil. Soruşturma Komisyonu kendi vicdanıyla kendi hukuk anlayışı içinde bir rapor, karar vermiştir. Biz de AK Parti kadroları olarak bu konuda siyasetin atması gereken adımların tümünü attık. Küçük hesaplar içine girenlerin yürüttüğü bir kampanyaya dikkatinizi çekmek isterim. Bütün bu süreçte Soruşturma Komisyonu kendi kanaatini oluştururken, hiçbir şekilde bir baskı altına alınmamışken şimdi bir şekilde kendi kanaatleri yönünde yüce Meclisimizin AK Parti kadrolarını yönlendirme çabası içinde olanlar var. Onların bilmeleri gereken şey şu: AK Parti bir vicdan, ahlak ve reform hareketidir."

    PENSİLVANYA'YA MESAJ: GEÇME NAMERD KÖPRÜSÜ'NDEN

    AK Parti'nin yolsuzluklarla ilgili en net tedbirleri aldığını, baştan itibaren yolsuzluklara odak olacak birçok kaynağı kuruttuğunu ve mücadele yürüttüğünü vurgulayan Davutoğlu, "Ama bu mücadele üzerinden birileri AK Parti içinde bir tartışma çıkarmak isterse alacağımız kararları etkilemek isterlerse onlara vereceğimiz hesap da cevap da açıktır: 4. Murat'a atfedilen çok güzel bir söz vardır, bizim Toroslar'da, ovalarda tekrar edilir: 'Geçme namerd köprüsünden ko aparsın su seni, yatma tilki gölgesinde ko yesin aslan seni.'

    Sureti haktan görünerek, tilki hesabı içinde, küçük hesaplarla AK Parti kadroları üzerinde bir takım çalışmalara yapmak isteyenler bilsinler ki biz namerdin köprüsünden hiç geçmedik, biz bütün bu siyasi mücadelede arslanlara karşı mücadele ettik ama tilkilerin gölgesine hiç sığınmadık. Kendi mücadelemizi kendimiz veririz, ahlak ve vicdan hareketi olarak doğmuş olan AK Parti'nin lekelenmesine kesinlikle izin vermeyiz" dedi.

    "KİMSE AK PARTİ ÜZERİNDE OYUN OYNAMAYA KALKMASIN"

    AK Parti'nin son 12 yıl içinde çok büyük sınavlardan geçmesine rağmen birliğini hiç bozmadığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Azmimizi hiç kırmadık, yoluna hep kendi tayin ettiği şekilde devam etti. Hiçbir zaman dış etkilerden gelen tehditlere boyun eğmedik. Dolaylı ve doğrudan gelen etkilere hep gönlümüzü kapalı tuttuk. Bizim milletimiz de bizi asla aslanlara yem etmedi. Biz aslanlara karşı mücadele ettik ama arkamıza milletimizi alarak mücadele ettik. Hiç kimse AK Parti'ye dönük olarak vicdan ve adalet çağrısında bulunamaz. AK Parti siyasette vicdanın ta kendisidir, adaletin ta kendisidir, reformun ve yolsuzluklarla mücadelenin de ta kendisidir. Neyi ne zaman yapacağımıza biz karar veririz. Hangi tedbiri ne zaman alacağımıza karar veririz. Hiç kimsenin küçük tilki hesaplarıyla yönümüzü değiştirmeyiz. Soruşturma Komisyonu'nun objektif raporuna saygı duyarız, bu süreçte ve bundan sonra yolumuza kaldığımız yerden aynı kararlılıkla devam ederiz. Kimse AK Parti üzerinde oyun oynamaya kalkmasın."

    "ÇOK OYUNU BOZDUK, BOZMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

    Davutoğlu, "Her hafta bir reform paketini kamuoyuyla paylaşacağız. Bunun içinde istihdamın geliştirilmesi, yaygınlaştırılması reform paketi de var, aile hayatıyla çalışma hayatının uyumlaştırılması reform paketi de var. 25 öncelikli sektörel alanda ele aldığımız reform paketi de var. Kayıt dışı ekonomiyi kontrol altına alma reform paketi de var. Şeffaflık ve yolsuzlukla mücadele reform paketi de var. Onlar kendi küçük hesapları içinde rüya görmeye devam etsinler. Milletimiz tarihi rüyasını AK Parti'de tecelli etmiş olmuş olmanın huzurunu duyuyor. Onlar kendi hayal alemlerinde küçük hesaplarına devam etsinler. Biz tarihi yürüyüş içinde büyük hamlemizin kararlı adımlarına devam edeceğiz. Kim demokratik istikrara karşı kim ne hamle yaparsa yapsın onun karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. 2015 Haziran'ına giderken daha birçok koalisyonlar kurabilirler, il bazında, ülke bazında daha birçok hesaplar yapabilirler ama biz geçmişte çok hesabı bozduk bundan sonra da çok hesabı bozarız" dedi.

    Kaynak: Aksam.com.tr / Güncel

    Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Türkiye Şişli Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title