Haberler

Pendik'te "Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanları" Sergisi Açıldı

Pendik Belediyesi’nin ev sahipliğinde "Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanları" resim sergisi açıldı.

Pendik Belediyesi'nin ev sahipliğinde "Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanları" resim sergisi açıldı. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, "15 Temmuz ruhunu diri tutmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz ruhu asla ortadan kalkmaz" dedi.

Pendik Belediyesi tarafından hazırlanan "Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanları" resim sergisi kapılarını ziyaretçilere açtı. Serginin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından sergide kurdele kesimi gerçekleşti. Sergide Rezza Hematirad'ın kitap için yaptığı 64 adet eser yer aldı. Açılışta ayrıca "Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanlarının Hikayeleri" kitabının tanıtımı da gerçekleşti.

"15 Temmuz ruhu asla ortadan kalkmaz"

Açılışta konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, "15 Temmuz ruhunu diri tutmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz ruhu asla ortadan kalkmaz. Aslında bugün de buradaki gayretimiz gelecek nesilleri de unutmamaktır. Allah'ımıza hamd olsun. Tarihin gördüğü, görebileceği en ender vatan savunmasını ne olduğunu, demokrasi savunmasının ne olduğunu millet olarak bütün dünyaya gösterdik. Dostlarımız onun sevincini bizle paylaşıyorlar. Ama o tezgahın içinde olanlar, o tezgahın parçası olanların bütün hesapları altüst olduğu için de onun sancısını sıkıntısını çekiyorlar. Ama bizim 15 Temmuz'un gerçek hikayelerini gelecek nesillere de aktarmamız lazım. Bir çok yöntemle bu mümkün şehit yakınlarımız, gazilerimiz o hatıraların canlı kişileri olarak anlatıyorlar. Anlatmaya da devam etmeleri lazım. Çünkü bu basit bir hadise değildir" dedi.

"Kendi resmimi görmek aşırı derecede bir sürpriz"

Sergiye katılan ve 15 Temmuz gecesi 5 dakikada tank kullanmayı öğrenen Mehmet Köse, "Sergi bana bir sürpriz oldu. Kendi resmimi görmek aşırı derecede bir sürpriz. 15 Temmuz sergisi duygusal bir sergi şehitlerimiz, gazilerimizden dolayı. 14 yaşındaki gençlerimizin vatanı, milleti için göğsünü siper eden 70 yaşında, 80 yaşında annelerimizin, dedelerimizin göğsünde iman, elinde bayrak, dilde Allah-u Ekber deyip vatanı milleti için yürüdüler. 15 Temmuz gecesine böyle bir sergi ile tekrar hatırlatmak için çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Sergi, 17 Kasım'a kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kenan Şahin AK Parti Okçular Pendik Yerel Haberler

title