Haberler

Pendik'te Hat Sanatı Paneli Düzenlendi

Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen 13’üncü Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması kapsamında hat paneli düzenlendi.

Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen 13'üncü Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması kapsamında hat paneli düzenlendi.

Pendik Belediyesi, 13'üncü Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması etkinliği kapsamında programın ana teması olan hat sanatıyla ilgili panel düzenledi. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde düzenlenen hat sanatı paneline Türkiye'nin ünlü hat sanatçıları Prof. Dr. Uğur Derman, Hasan Çelebi,Hüseyin Kutlu ile Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ile çok sayıda davetli ve sanatseverler katıldı. Panelin açılışında konuşan Başkan Şahin, 13'üncü Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması ve hat paneliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Dr. Kenan Şahin, "Pendik Belediyesi, Uluslararası Festivaller Birliği ile uluslararası düzeyde geleneksel sanatçıları bir araya geldiği önemli bir festivali icra etmeye başladık. 10 gün boyunca sahil meydanında festivalimiz devam edecek. Hat sanatını da bu yıl gündeme alalım diye düşündük. Bu konuda dün güzel bir serginin açılışını gerçekleştirdik. Birbirlerinden değerli hocalarımızın katılımıyla da önemli bir faaliyeti gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gün içinde hat sanatçıları hat sanatının inceliklerinin ele alındığı paneller gerçekleştirildi. Başkan Şahin, hat sanatçılarına hediye takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Kenan Şahin Türkiye Pendik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title