Haberler

Pendik'te El Yapımı Bomba Patladı: 1 Yaralı, 5 Gözaltı

* Pendik'te hazırladıkları el yapımı parça tesirli bombanın patlaması sonucu yaralanan 18 yaşından küçük Z.İ. arkadaşıyla tedavi için gittiği hastanede yakayı ele verdi.

*Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu Z.İ'nin ifadesiyle patlama sırasında 4 kişinin daha yanında olduğunu öğrendi, bombalar üzerinde 4 şüphelinin de parmak izlerine rastlandı.

*Yapılan operasyonda tedavisi tamamlanan Z. İ.'nin de aralarında bulunduğu Zozan İ., Nurullah A, Sema Ç. ve Mahsun İ. yakalanarak gözaltına alındı.

Haber: Çağatay KENARLI / İSTANBUL DHA

Pendik'te el yapımı bombanın patlaması sonucu bir kişi yaralandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışma sonucunda el yapımı bombalarda parmak izi bulunan 5 kişiyi gözaltına aldı.

Olay, Pendik Sülüntepe Mahallesi 18 Mart Caddesi'nde dün akşam 22.00 sıralarında meydana geldi. Art arda iki patlama sesi duyan vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri yaptığı çalışma sonucunda patlama sesine el yapımı bombaların sebep olduğunu belirleyerek, durumu Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğü'ne ve Olay Yeri İnceleme (OYİ) Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

PARÇA TESİRLİ EL YAPIMI PATLAYICI OLDUĞU BELİRLENDİ

Olay yerine gelen TEM ve OYİ ekipleri yaptığı çalışma ile patlamanın parça tesirli el yapımı patlayıcıyla gerçekleştiğini tespit etti. Polis ekipleri çevrede yaptığı incelemede olay yerine yakın bulunan Çil Sokak'ta da kanlı bir poşette 2 adet patlamamış el yapımı bomba buldu.

BOMBA PATLAYINCA ELİNDEN YARALANIP HASTANEYE GİTMİŞ

Görgü tanıklarının verdiği eşkal bilgileri üzerine çalışmaya başlayan polis ekipleri 1'i kadın 3 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler çevrede bulunan hastanelere de konu ile ilgili bilgi aktardı. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine elinden yaralanarak başvuran bir kişi olduğu TEM ekiplerine haber verildi. TEM ekipleri sol elinden yaralanarak hastaneye arkadaşı Sema Ç. ile birlikte başvuran Z. İ.'nin, patlama esnasında yaralandığını belirledi. Ekipler Z. İ.'nin ifadesine başvurarak, patlama sırasında yanında Zozan İ. ve Nurullah A.'nın da bulunduğunu öğrendi.

BOMBALARDA PARMAK İZLERİNE RASTLANDI

Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı ilk belirlemeye göre el yapımı parça tesirli bombalar üzerinde 4 şüphelinin de parmak izlerine rastlandı.

PENDİK'TE OPERASYON 5 GÖZALTI

TEM ekipleri, Zozan İ. ve Nurullah A.'yı yakalamak için bugün Pendik'te bulunan bazı adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda tedavisi tamamlanan Z. İ.'nin de aralarında bulunduğu Zozan İ., Nurullah A, Sema Ç. ve Mahsun İ. yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

ELİNDE BOMBA PATLAYAN 18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇIKTI

5 şüphelinin yapılan detaylı sorgusunda Z. İ.'nin 18 yaşından küçük olduğu belirlenerek, Üsküdar'da bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

'DEVLETİN BİRLİĞİ VE ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZMA' SUÇUNDAN ARANAN 1 KİŞİ BULUNDU

Şüphelilerden Zozan İ. ile Mahsun İ.'nin amca çocukları olduğu ortaya çıktı. Mahsun İ. hakkında Cizre Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği karar doğrultusunda "Devletin Birliği ve Ülke Bütünlüğünü Bozma" suçundan arandığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pendik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title