Haberler

Pembelik Barajı ve Hes İnşaatına Durdurma Kararı

Tunceli Valisi Kaymak'ı ziyaret eden "Dersim Halk Meclisi Girişimi" üyeleri, mahkeme kararı doğrultusunda çalışmaların durdurulmasını talep etti.

"Dersim Halk Meclisi Girişimi" üyeleri, Tunceli Valisi Osman Kaymak'ı ziyaret ederek, Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ndeki ( Hes ) çalışmaların bir süre önce verilen mahkeme kararı doğrultusunda durdurulmasını istedi.

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, belediye başkan yardımcıları ve kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Vali Kaymak'la görüştü. Görüşmenin ardından "Dersim Halk Meclisi Girişimi" üyeleri adına açıklama yapan Barış Yıldırım, Elazığ 1. İdare Mahkemesi'nin "onaylı imar planları olmadığı" gerekçesiyle durdurulmasına karar verdiği Pembelik Barajı ve HES'de inşaatın devam ettiğini belirtti.

Yürütmeyi durdurma kararının tebliğden itibaren en geç 30 gün içerisinde uygulanması gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Tüm itirazlar reddedilmesine rağmen karar uygulanmadı. Yöre halkı tedirgin bir bekleyiş içerisinde. Durdurma kararına rağmen Pembelik Barajı'nda su tutulduğu söyleniyor. Bu hukuksuz sürecin 2008'den beri devam ettiğini gözlemliyoruz. Bunları Tunceli Valiliğine aktardık" diye konuştu.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu durumu sonuna kadar takip edeceğiz. Yargı kararlarının uygulanmaması hususunda da gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız. Bizler, buraya hukukun uygulanmasını istemeye geldik. Dersim halkı olarak kültürel ve doğal miraslarımıza zarar veren, hukuka aykırı projelerin bir an önce durdurulması gerektiğini ifade ettik. Sayın Vali de hukukun uygulanması gerektiği noktasında bizlere katıldığını ifade etti. Bu meseleyi de değerlendireceklerini bizlere söyledi." - Tunceli

Kaynak: AA / Yerel

Barış Yıldırım Tunceli Dersim HES Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (1)

CAN DERSİMLİ:

BARAJ PARASIYLA CAKA SATAN DALKAVUKLAR OLDUĞU SÜRECE O MEMLEKET ADAM OLMAZ.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title