Haberler

Pembe Kurdele'ye Türkiye'nin Dört Bir Yanından Teklif Var

İçişleri Bakanlığı’nın destek verdiği proje ile Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Afyon’u gezen "Pembe Kurdele" tiyatrosuna, Türkiye’nin dört bir yanından teklifler gelmeye başladı.

İçişleri Bakanlığı'nın destek verdiği proje ile Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Afyon'u gezen "Pembe Kurdele" tiyatrosuna, Türkiye'nin dört bir yanından teklifler gelmeye başladı.

Eskişehir Kanserle Yaşam Derneği'nin hazırladığı tiyatro, kanserde erkan tanıya ve tedavi şartlarına dikkat çekiyor. Proje kapsamında Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Afyon'da tüm ilçelerde sahnelenecek olan oyun, diğer illerden de teklifler almaya başladı. 4 ilde son oyunlara yaklaşılırken, Eskişehir Kanserle Yaşam Derneği Yönetim Kurulu üyesi Altuğ Ulucan, rekora koştuklarını söyledi. Ekim 2015 ile Ağustos 2016 arasında 51 kez farklı ilçelerde perdelerini açtıklarını anlatan Ulucan, "İçişleri Bakanlığı destekli sağlık ve tiyatro konseptli sosyal paylaşım projemiz sona yaklaşıyor. Ağustos 2016'nın ilk haftasında Afyon ilçelerinde sahnelediğimiz oyunlar ile 48 gösterime ulaştık. 12 Aralık 2016'da sahne aldığımız Şuhut, Sandıklı ve Hocalar ile birlikte 51 kez perdemizi açmış olduk. Bu bir rekor. Eskişehir Kanserle Yaşam Derneği Tiyatrosu, hiçbir şekilde maddi beklentisi olmadan 11 aydır ilçe ilçe geziyor. Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Afyon merkez il ve ilçelerindeki oyun sahneleme serüveni sona yaklaşırken, Türkiye'nin birçok kentinden bizlere davetler gelmeye başladı" dedi.

"Mutlaka 100. kez oyunumuzu sahneleyeceğiz"

Tiyatro oyununun kolajını ve sahneye koyulmasını sağlayan oyuncu ve yönetmen Enis Zeytinler, projeyi devam ettirmek istediklerini ifade etti. Tekliflerin değerlendirileceğini belirten Zeytinler, "Bu yılki başarılı ve hedefe ulaşan projeyi devam ettirmek istiyoruz. Şu an bize ulaşan teklifleri değerlendirerek, Kurban Bayramı sonrasında Burdur, Muğla, İzmir turnelerini gerçekleştirip, sonbaharda okulların açılması ile Ankara sahnelemelerini yapacağız. 2017 yılına girmeden oyunumuz sahnede dalya diyecek ve mutlaka 100. kez oyunumuzu sahneleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Pembe Kurdele önümüzdeki günlerde Kütahya, Bilecik, Bozüyük ve Emirdağ'da sahne alacak. Bu gösterimlerin ardından toplam 55 kez oyun sahnelenmiş olacak. Tekrar izlemek için yoğun istekte bulunan bazı ilçelerde oynanacak tiyatro ile toplam gösterim sayısı 60'ı bulacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Bilecik Kütahya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title