Haberler

Pembe Domates Ucuzladı

Şaphane ilçesinde Temmuz ayında ilk ürün olarak kilogramı 4 liradan satılan, ürün cinsine göre 6 liraya kadar ulaşan "pembe domates" fiyatları, piyasaya çıkmasıyla 1 liraya düştü.

Şaphane ilçesinde Temmuz ayında ilk ürün olarak kilogramı 4 liradan satılan, ürün cinsine göre 6 liraya kadar ulaşan "pembe domates" fiyatları, Karamanca beldesi ile Ayvacık, Değirmendere köylerindeki üretimin piyasaya çıkmasıyla 1 liraya düştü.

Yörede yerli üreticilerin pazara mahsullerini getirmesiyle, Eylül ayında başta domates olmak üzere salatalık, sivri biber, yeşil fasulye gibi ürünlerde fiyat düşüşleri görüldü.

Şaphaneli üreticiler tarafından dağ köyleri Değirmendere ve Ayvacık köylerinde tamamen doğal usullerle üretilen, pembe domates 1, salatalık 1, 5, fasulye 2 liradan satışa sunulmaya başlandı.

Şaphane Ziraat Odası Başkanı Talat Bilaloğlu, yöreye has pembe domatesin 3 yıldır teşvik edilmesi ve çok üretilmesi nedeniyle fiyatının 1 liraya kadar gerilediğini, ancak fiyat düşüşün geçici olacağını belirtti.

Bilaloğlu, şunları kaydetti:

"İlk sezonda 4 liradan alıcı bulan yerli pembe domates, ürün bolluğu nedeniyle 1 liraya kadar düştü. Ancak önümüzdeki 10 gün içinde fiyatın tekrar 3 lira seviyesine kadar çıkacağını tahmin ediyoruz. İstanbul ve İzmir'den gelen talepleri karşılayamıyoruz. Çünkü yöremizde çok fazla pembe domates ürünü yok. Vatandaşımız kendi ihtiyaç fazlasını satıyor. Salça sezonunun başlaması nedeniyle domateste tekrar fiyat artışı bekliyoruz. "

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title