Haberler

Pekşen: "Halkımız CHP Mutlaka İktidarda Olmalıdır Diyor"

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, 7 Haziran seçimlerinde halk büyük bir irade ortaya koyarak ders verdiğini ancak bunun sonuçlarının düzenlenemediğini belirterek, halkın CHP mutlaka iktidarda görmek istediğini söyledi.

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, 7 Haziran seçimlerinde halk büyük bir irade ortaya koyarak ders verdiğini ancak bunun sonuçlarının düzenlenemediğini belirterek, halkın CHP mutlaka iktidarda görmek istediğini söyledi.

CHP Trabzon Milletveki Haluk Pekşen, Kurban Bayramı dolaysıyla partisinin ilçelerde düzenlediği bayramlaşma törenlerine katıldı. Beraberinde CHP Trabzon Milletvekili adayları Yavuz Karan ve Ahmet Kaya ile Yomra ilçesindeki parti binasına gelen Pekşen burada önemli açıklamalarda bulundu.

7 Haziran seçimlerinde halkın ortaya koyduğu iradenin çok önemli olduğunu belirten Pekşen, " Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinde halkımızın ortaya koyduğu irade çok önemlidir. Büyük bir iradedir çok büyük bir derstir. Türkiye siyasal tarihinde çok büyük bir iş başarılmıştır. Ama sonuçları düzenlememiştir. Halkın istediği doğrultuda sonuçlar Türkiye'de ne yazık ki düzenlenip o beklentileri karşılaşacak şekilde ortaya konulamamıştır. Bunun birinci müsebbibi daha sandıklar açıldıktan bir kaç saat sonra bu ülke derhal erken seçime gitmelidir diyen Milliyetçi Hareket Partisi'nin tavrıdır. MHP hükumet olmayı, başbakanlığı almayı, iktidara hesap sormayı ne yazik ki ötelemiştir. Bugün MHP 'nin o uzlaşmaz tutumu dolaysıyla Türkiye AK Parti'nin olağanüstü anti-demokratik kurullarıyla ve uyguladığı baskıyla seçime doğru gidiyor" ifadelerini kullandı.

"CHP MUTLAKA İKTİDAR OLMALIDIR"

Pekşen, bu dönemin daha iyi bir seçim dönemi olacağını belirterek, "Bu dönemi daha iyi bir seçim dönemi olacak. Çünkü artık halkımız biliyor ki anti-demokratik bir seçim ortamı Türkiye'de büyük bir huzursuzluğu da beraberinde getirecektir buna izin vermeyeceğiz diyor. Geçen dönem burada sadece bizim siyasi rakiplerimizle bir siyasi yarışımız söz konusu değildi. Kentin Valisi, kenttin Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları, bazı bürokratlar ve bir çok muhtar doğrudan bir siyasi parti mensubu gibi devlet görevlerini bir kenara bırakıp kamu bürokrasisi ile uyuşmayacak şekilde siyaset yaptılar. Bugün bunların hiç birisi olmayacak Türkiye'de artık uzun bir dönem CHP iktidar olmak durumunda. Bunu biz söylemiyoruz. MHP, CHP mutlaka iktidarda olmalıdır. Ülkenin başbakanı ve başbakan yardımcıları CHP mutlaka koalisyon kurulmalıydı. 7 Haziran seçimlerinde hep şunu diyorduk Ak Parti tek başına iktidar olsa daha ülkeyi yönetecek erdemi, birikimi, pozisyonu ve morali kalmadı. Uluslararası arenada, hem içeride, iç barışı ve huzuru sağlayacak, yeniden toplumun her kesimine kucak açacak. Birlik içresinde, dirlik içresinde toplumun tüm kesimleriyle bir arada yaşayabilecek bir ortak paydaya ihtiyaç vardı. O paydanın adı CHP'dir. Herkes diyor ki biz CHP 'i istiyoruz. Sokaktaki insan benim partim olsun diyor ama mutlaka CHP'de olsun diyor. Başka başka siyasi partilerin ortak tek paydası var. CHP'i mutlaka iktidar olmalıdır diyorlar evet bizde öyle söylüyoruz biz iktidarda olmalıyız. Çünkü biz ülkenin baba ocağıyız. "şeklinde konuşytu.

"YAYLALARDA ARTIK EVİNİZ YOK"

Yaylalarda evleri bulunanlara da seslenen CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaylalarda artık eviniz yok. Evlerinize yasa ile el koydular. Şimdi kira ödeyeceksiniz. Kentin Valisine sorun CHP Milletvekili Haluk Pekşen diyor ki, 'Yayladaki evlerin tamamı devletin malı oldu'. Sizde bunlardan her ay kira alacaksınız bu Haluk bey doğrumu diyor' ? diye bir sorun kendisine, maalesef böyle. Dünya'da kominis rejiminde bile insanların evlerine el konulmaz. Evlere el koyuyorsunuz bedeleni ödemiyorsunuz. Üstelik birde kira faturası göndereceksiniz. 10 gün önce Arap Körfez'inde, bu bölgedeki sizin yaylalarınızı göstererek satışa çıkardılar. Ben Trabzon'daki AK Partili hemşehrilerime sesleniyorum. Daha ne yapmalı ki sizler bu gerçeği görmelisiniz. Yeşil Yol diye bir konu çıktı. Araştırdık anlattık. Bizim yola itirazımız yok ama Yeşil Yol lafı altındaki yolsuzluklara büyük itirazımız var. "

"100 GÜNDÜR MİLLETVEKİLİYİM"

Pekşen, sözlerini şöyle tamamladı

"100 gündür Milletvekiliyim. Hükumet yok. Parlamento da çalıştırılmıyor. 100 gün içresinde ülkenin gündemine taşıdığım konuları burada sayarsam hepiniz teyit edeceksiniz. Biliyorsunuz. Parlamentonun çalışmaması mazeret değil. Doğru bir projenin peşindeyseniz halkın her zaman yanına gidebiliyorsunuz. Konu Yeşil Yol değil, yaylalara yol yapmakta değil. Yolsuzluk olduğunu anlattık. Bir tek Ak Partili çıkıp ta Haluk bey yanlış söylüyor demedi. Hepsi sustu. Çünkü onları yolsuzluk yaparken suç üstü yakaladım. Yol ile ilgili haritayı yapanları da yargıya taşıyacağım. Kaçkarlar'daki milli parkı inşaat alanı yapmışlar. Oysaki yasalar milli parkların olduğu yere planlama yapamazsın diyor. Araplara gel buraya şatonu kur diyorlar. Bu proje bunun projesidir."ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haluk Pekşen Ak Parti Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title