Haberler

Pekin Ördekleri Doğaya Salındı

Malatya'nın Darende ilçesinde yaban hayatın korunması ve geliştirilmesine katkı sağlamak için hidroelektrik santrali göletine bırakılan 60 Pekin ördeği yavrusu doğa ile buluştu.

Malatya'nın Darende ilçesinde yaban hayatın korunması ve geliştirilmesine katkı sağlamak için hidroelektrik santrali göletine bırakılan 60 Pekin ördeği yavrusu doğa ile buluştu.

Darende Kaymakamı Ali Türk, personeli ile geldiği Darende'ye bağlı Yeşiltaş Mahallesi'nde hidroelektrik santralinin göletine 60 Pekin ördeğini saldı.

Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban hayatı geliştirmek ve biyolojik çeşitliliği artırmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hem erkek hem de dişilerin bulunduğu 60 Pekin ördeğinin gölete bırakıldığını söyledi.

Göl ve göletlerde ördek popülasyonunun desteklenmesi, eko sisteminin canlı tutulması ve ileride yöre halkının buralardan istifade etmesini hedeflediklerini belirten Türk, gölete bırakılan ördek yavrularının korunarak en az bir kez üremelerinin sağlanması gerektiğine dikkati çekti.

Türk, "Amatör avcı ve mahalle sakinlerinin avlanma dönemlerine dikkat etmesi, bırakmış olduğumuz bu ördeklerin en az 5 yıl avlanılmaması gerekiyor. Yöre halkının bunun farkında olup yaban hayatın gelişmesine katkı sunmasını bekliyoruz." dedi.

Mahalle muhtarı Muzaffer Arslan da göletlerin, ördekler için doğal bir üreme merkezi olacağını aktararak, "Biz de mahalle sakinleri olarak bu güzel projeye destek olacağız. Bu ördeklerin burada gelişmesi ve çoğalması bizim için önemli bir görevdir. Kaymakam Ali Türk'e ve ekibine yapmış oldukları bu çalışmadan dolayı teşekkür ederim." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Darende Pekin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title