Haberler

Pehlivanlar Kazan Kaldırdı

Bu sene 651. düzenlenecek olan tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri tehlikeye düştü. Kurdukları dernek çatısı altında birleşen başpahlivanlar, belediye ve federasyona ilettikleri talepleri yerine gelmezse bu seneki Kırkpınar'da güreşmeme kararı aldılar.

Kervansaray otel bahçesinde bir araya gelerek basın açıklaması yapan Başpehlivanlar ve Spor Kulübü Başkanı Kenan Şimşek, "Bizim başpehlivanlar olarak Güreş Federasyonu ve Edirne belediyesine gönderdiğimiz bir talebimiz var. Yıllardan beri Başpehlivanlara 500 lira yolluk 10 lira tur parası verildi, yıllardan beri çocuk avutur gibi

bu böyle devam etti. Biz maddiyat için buraya gelmiyoruz. Biz

birinci olarak Kırkpınar'da güreşen bütün pehlivanların 3 gün boyunca sigortalanmasını istiyoruz, ikinci olarak, yolluk ve tur ücretlerinin düzenlenmesini istiyoruz, üçüncü olarak da Güreş Federasyonu bir puanlama sistemine getirdi, bunun düzeltilmesini istiyoruz.

Biz bu taleplerimizi Edirne Belediyesine ve Federasyona ilettik. İnşallah ortak bir yol bulunacak. Bu taleplerimiz gerçekleşmezse çoğunluk ne derse onu yapacağız, çoğunluk boykot diyorsa boykot edeceğiz. Başaltı pehlivanları da bizim kararımızı bekliyor, onlarda boykota destek veriyor. Ayrıca Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin talihsiz açıklaması oldu. Biz Belediye Başkanı makamına saygı duyuyoruz ama kendisine saygı duymuyoruz çünkü Başkan Başpehlivanlar adam gibi güreşirse güreşir güreşmeyen def olur gider diyor. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz ve kendisinin Başpehlivanlardan özür dilemesini bekliyoruz" dedi.

Başpehlivanlar basın açıklamasını ardından toplu olarak fotoğraf çektirdi. Toplantının sonunda ise Başpehlivanlardan Ekrem Yavuz ise eline aldığı bir süpürge ile "Güreşe karşı ilgisiz davrananlara oğlum bak git diyoruz" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kenan Şimşek Kırkpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title