Haberler

Edirne'yi Formula-G Yarışında Temsil Edecek "Pehlivan" Yarışa Hazır

Güncelleme:

Trakya Üniversitesi Tasarım Proje Topluluğu öğrencilerinin ürettiği "Pehlivan" adlı güneş enerjili elektrikli araç, Edirne'yi Formula-G yarışında temsil edecek.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tasarım Proje Topluluğu öğrencilerinin ürettiği "Pehlivan" adlı güneş enerjili elektrikli araç, Edirne'yi Formula-G yarışında temsil edecek.

Takım kaptanı ve aracın sürücüsü Ali Deroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Pehlivan"ın, katılacağı TÜBİTAK'ın düzenlediği yarışın İzmir Körfez pistinde yapılacağını söyledi.

Pehlivan Solar Team takımının aracının, 4 akademik danışman, elektrik ve elektronik, bilgisayar ve makine mühendisliğinden 20 öğrencinin çalışmalarıyla, büyük zorluklarla 8 ayda tamamladığını belirten Dereoğlu, şöyle konuştu:

"Aracımızın motor, panel ve batarya hariç tamamı kendi üretimimiz. Motorumuz, panelimiz ve bataryamız Türkiye'de ciddi rekabet yaratacak kalitededir. Aracımıza güveniyoruz. Aracımızın ismi 'pehlivan', Edirne'ye yakışır ve Edirne'yi simgeleyen bir araç. Rakiplerimize bu korkuyu, bu çekingenliği hissettirmeye başladık, çünkü iddialı bir araç hazırladık."

Dereoğlu, araçlarının hesaplarına göre, 75 kilometre hızla ilerleyeceğini söyledi.

Aracın süspansiyonları ve yürüyen aksamının belirli standartlar gözetilerek yapıldığını, otomobilin şase ve elektrik aksamının tamamen topluluk öğrencileri tarafından üretildiğini ifade eden Deroğlu, şöyle devam etti:

"Tabii aracı ortaya çıkartırken maddi destekler de gerekti. Bunları sponsorlarımız aracılığıyla giderdik. Aracımız güneş enerjisiyle çalışan, batarya destekli bir elektrikli araçtır. TÜBİTAK'ın belirlediği kurallar gereğince 1 kilovat/saatlik bir batarya kapasitemiz var. Biz bu batarya kapasitesiyle ve yarış koşullarını göz önünde bulundurarak, 46 dakika aracımızı batarya destekli yürüteceğiz. Bataryamız yarış sırasında bir yandan eksilirken, güneş enerjisiyle de dolacaktır."

Deroğlu,190 kilogramlık aracın 110 bin liraya mal olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title